Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik delen wildcards uit, Roompot ontbreekt
foto: Sirotti
donderdag 25 januari 2018 om 12:06

Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik delen wildcards uit, Roompot ontbreekt

De ASO heeft vandaag de wildcards voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgedeeld. Waar Roompot-Nederlandse Loterij vorig jaar nog een uitnodiging kreeg voor Luik-Bastenaken-Luik, zijn ze dit jaar niet welkom. Tevens presenteerden beide wedstrijden een nieuw parcours. Net als vorig seizoen hebben de Ardennenklassiekers dit jaar zeven wildcards voor ProContinentale ploegen uitgedeeld. Vorig jaar stond Roompot-Nederlandse Loterij in Luik aan de start, dit jaar gaat hun wildcard naar het Fortuneo-Samsic van kopman Warren Barguil.

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik kent enkele kleine veranderingen. De Côte de la Roche-en-Ardenne, vorig jaar aanwezig in het begin van de koers, is dit jaar niet opgenomen in de wedstrijd. Daarvoor in de plaats zullen de renners Côte de Bonnerue aandoen. Daarnaast zullen de renners dit jaar de Côte de Mont-le-Soie beklimmen.

Wildcards Luik-Bastenaken-Luik (22 april)
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-fr Fortuneo-Samsic
flag-be Wanty-Groupe Gobert
flag-be WB-Aqua Protect-Veranclassic

Ook bij de Waalse Pijl vindt in het deelnemersveld slechts één verandering plaats. Direct Energie kan dit jaar niet rekenen op startrecht. Delko-Marseille Provence-KTM vult dit jaar hun plek in. Het parcours kent wel een aantal flinke wijzigingen. De finale, waarin de Muur van Huy drie keer wordt aangedaan, blijft grotendeels hetzelfde. Wel verdwijnt de Côte de Villers-le-Bouillet uit de wedstrijd. Daarentegen zijn er drie beklimmingen toegevoegd die in aanloop naar de finale van de koers worden beklommen. Dit zijn de Côte de La Vecquée, de fameuze Côte de La Redoute en de Côte de Mont.

Wildcards Waalse Pijl (18 april)
flag-fr Cofidis
flag-fr Delko-Marseille Provence-KTM
flag-fr Fortuneo-Samsic
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-fr Vital Concept
flag-be Wanty-Groupe Gobert
flag-be WB-Aqua Protect-Veranclassic

[poll id=”708″]

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2018 12:10
Direct-Energie komt er behoorlijk bekaaid vanaf tot dusver. Waar zo'n bijkans bejaarde, schmierende waggelkont al niet goed voor is.
25 januari 2018 12:10
Weet iemand of WvA nog ambities had in een van deze koersen?
25 januari 2018 12:21
Mooi, Barguil er dus bij. Roompot heeft hier ook geen holle klap te zoeken niet.
25 januari 2018 12:21
oei, dat is toch slecht nieuws voor roompot, geen Pieter Weening helaas
25 januari 2018 12:24
@jkjustin Nee joh dat zijn tog niet zijn wedstrijden?! Maar er is ander nieuws... :)
25 januari 2018 12:32
Jammer dat Direct Energie er niet bij is inderdaad. Had Calmejane graag in L-B-L gezien.
25 januari 2018 12:35
In Luik starten ze wél, DerEffe.
25 januari 2018 12:37
@Dereffe
In Luik zijn ze er wel bij, dus dat treft. Ook de wedstrijd waar ik hem het meest verwacht.
25 januari 2018 12:38
Direct Energie staat er toch gewoon bij voor LBL ?

Hopelijk volgend jaar weer met Wanne-Stockeu-Haute Levee erbij
25 januari 2018 12:41
Verrassend dat WB-Aqua Protect-Veranclassic zowel in WP, LBL als in Roubaix mag meedoen. Dat is toch maar een matige ploeg.
25 januari 2018 12:50
@Imbatido WP en LBL niet, WB staat namelijk voor Wallonie-Bruxelles en daar worden de koersen verreden. Logisch dus dat ze daar erbij zijn. P-R is dan ook weer min of meer te verklaren door de samenwerking tussen de ASO en de Province de Liège.

Overigens is het wel duidelijk dat Roompot bij de ASO er niet best op staat. In geen van hun koersen een wildcard. Nu hopen voor ze dat ze Vlaanderen mogen rijden anders wordt het een heel mager voorseizoen.
25 januari 2018 13:05
Roompot moet gewoon op een wat lager niveau de pannen van het dak koersen ipv tranen in de ogen te krijgen bij wat finishers en ergens een top-20 stek. Die hebben de afgelopen tijd teveel wildcards gekregen.
25 januari 2018 13:06
Boogerd bij Roompot heeft negatieve invloed op keuzes voor wildcards WT
wedstrijden.
25 januari 2018 13:12
Dat ze Waals zijn is me bekend. Die tickets voor ze voor WP en LBL kan ik ook nog wel plaatsen, ook omdat veel andere ploegen er verder net zo weinig te zoeken hebben qua resultaat. Maar in Roubaix had ik dan eerder Sport Vlaanderen verwacht, of Wanty, of toch nog eens Pozzato.

Voor Roompot is het wel jammer. Vorig jaar mochten ze ook nog meedoen in Catalonië. Nu wordt het programma dus wel een stukje minder. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat gaan invullen qua bezetting, want vorig jaar hadden ze een beetje een kasseiteam en een heuvelteam (die Catalonië deden). Nu met alleen de Brabantse Pijl en de Gold Race is dat tweede team wel karig bedeeld.
25 januari 2018 13:12
@marehoek: Dat is ook het eerste wat ik dacht. Maar zou dat echt zo zijn?
25 januari 2018 13:29
Ik dacht het ook, maar dat staat nergens. Voorbarige conclusie, Roompot heeft vorig jaar ook geen potten gebroken.
25 januari 2018 13:40
Weening richt zich vooral op etappes in rondes. Heb hem buiten dat nk zelden in eendagskoers gezien.
Wel weer super lokaal die wildcards. Alleen Belgische en Franse ploegen. Nou zijn er weinig Nederlandse en Duitse alternatieven en zijn de pct teams van Italië en VS misschien wat te versnipperd qua goede renners. Maar dat geld voor deze be en fruit ploegen ook.
25 januari 2018 13:47
Wat RV zegt. Ze sprokkelen leuk puntjes maar, op Weening na, weinig echt aansprekende resultaten. Doen ze een keer mee aan een .2 eindigen er amateurs nog voor de eerste Roompot renner. Kom op.
25 januari 2018 15:29
Ik betwijfel dat het iets met Boogerd te maken heeft. De ploegen zonder zondaars zijn wat dat aangaat op één hand te tellen en dan hou je vingers over.
25 januari 2018 17:49
Er zijn ook aanzienlijk meer procontinentale ploegen dit jaar, 27 maar liefst dit jaar. Dan worden niet alleen grote ronden een probleem, maar ook deelname aan monumenten. En dan helpt het ook niet als de organisatie van deze belgische koersen in franse handen is.
25 januari 2018 17:55
@Djoop
Precies dat. Geen wildcard voor Roompot heeft niets met Boogerd te maken.
25 januari 2018 20:36
Is WP een stuk zwaarder geworden, of lijkt dat maar zo? Dat zou de koers een stuk aantrekkelijker maken, wellicht.
25 januari 2018 23:21
De waarde van het terughalen van Michael Boogerd bij Roompot vertaalt zich in ieder geval niet in extra startplaatsen.
Blijft verrassend dat de familie Zijlaard/van Moorsel, die beweren nog nooit doping gebruikt te hebben, in zee blijven gaan met Michael Boogerd.
26 januari 2018 00:12
Mooi dat WP over de Vecquee en Redoute gaat, maar op 65 en 85 km liggen ze helaas veel te vroeg om een verschil te maken.
26 januari 2018 10:23
Mont le Soie is minstens even zwaar als Wanne, ook door slecht wegdek. Ferme Libert is ook kuitenbijter, maar de opeenvolging hier is minder uitdagend dan het bekende trio Wanne-Stockeu-Haute Levée.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.