Walsleben na nieuwe zege: “Mijn plan was om te stoppen…”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 augustus 2021 om 18:42

Walsleben na nieuwe zege: “Mijn plan was om te stoppen…”

Philipp Walsleben heeft aangekondigd te gaan stoppen en prompt wint hij een etappe in de Arctic Race of Norway. Eerder dit jaar won de 33-jarige Duitser ook al een rit in Boucles de la Mayenne. “Mijn plan was om te stoppen volgend jaar, maar ik weet niet of ik dat wil heroverwegen”, vertelt hij na afloop.

“Maar ik weet ook dat in overwinningen als deze veel werk gaat zitten, en je moet er veel voor afzien. Maar ik ben nog best goed op niveau, al heb ik normaal gesproken al wel mijn keuze gemaakt”, zegt de oud-veldrijder, al jarenlang in dienst van Alpecin-Fenix, met een twijfelende lach.

Walsleben was vanuit de vlucht de beste in de moeilijke slotrit naar Harstad. “Het was heel lastig. We hebben het zelf lastig gemaakt. Toen ik in deze kopgroep zat, dacht ik meteen over de ritzege. Uiteindelijk was het veel afzien en was ik een beetje verrast dat ik de sterkste was. Maar ik ben heel blij”, aldus de Duitser.

In de finale rekende Walsleben af met zijn sterkste medevluchter, Niki Terpstra. “Het is lastig met hem om te gaan. Hij is heel sterk en zwaar, dus ik moet normaal gesproken beter bergop gaan, maar Terpstra is Terpstra”, legt hij uit. “Hij wilde niet op kop rijden in de laatste kilometers en dat maakte het lastig. Maar ik voelde dat ik bergop sterker was, dus ik wachtte hem op in de sprint en kon het daarna perfect afronden.”

‘Niet het beste moment om rationeel te praten over carrière’
Tegen Radsport-News.com vertelde Walsleben nog wat meer over zijn twijfel over al dan niet beëindigen van zijn carrière. “Mijn idee over het wielrennen blijft hetzelfde. Maar natuurlijk zijn er ook mooie momenten. De beslissing om te stoppen is niet makkelijk, maar nu is ook niet het beste moment om daar rationeel over te praten. Ik ga nu eerst hiervan genieten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.