Wanty-Gobert had verregaande interesse in Piotr Havik
foto: BEAT Cycling Club / Sportfoto.nl
zondag 8 december 2019 om 18:00

Wanty-Gobert had verregaande interesse in Piotr Havik

Piotr Havik had meerdere gesprekken met Wanty-Gobert, maar die liepen uiteindelijk op niets uit. De winnaar van de GP Stad Zottegem koos niet voor de Belgische ProContinentale ploeg. “Wanty is meer van de oude stempel, maar het was wel heel interessant omdat zij een heel mooi programma rijden”, zegt Havik.

Havik geeft in gesprek met WielerFlits aan dat hij na een uitstekend seizoen bij BEAT Cycling Club kon rekenen op veel interesse. “Ik was aan het begin wel gericht op de WorldTour en ik hoopte op mijn kans met de ruimte die kon ontstaan. Die ruimte was er niet”, aldus Havik. Onder meer Vital Concept-B&B Hotels meldde zich bij het management van de Zuid-Hollander, maar dat liep op niets uit.

“Op een gegeven moment was voor mij wel duidelijk dat het Riwal-Readynez of Wanty-Gobert werd voor mij”, zegt Havik. “Bij Wanty was ook interesse vanuit de renners. Zij vonden het leuk als ik kwam als lead-out of sprintvoorbereider om de trein op poten te zetten. Dat kwam uiteindelijk toch niet van de grond zoals gewenst.”

Havik (links) in het wiel van Wanty-Gobert-renner Aimé De Gendt (rechts) – foto: Cor Vos

Havik koos voor de ploeg die zich als eerste bij hem meldde: Riwal-Readynez. “Ik vond het contrast best wel groot. Wanty-Gobert is meer van de oude stempel, maar het was wel heel interessant omdat zij een heel mooi programma rijden. Alleen je wil ook weer niet opgebrand worden”, zegt hij over de Belgische ploeg.

“Ik denk dat ze met meerdere renners aan het praten waren. We hebben wel gesproken, maar ik heb nooit concreet een contractvoorstel gezien. Dat maakte het ook lastig”, aldus Havik. “Ik moest wel een team hebben waar ik mij mentaal ook goed bij voelde en niet alleen puur gericht op de prestaties.”


Morgen vertelt Havik in een uitgebreid interview met WielerFlits.nl dat hij dacht aan stoppen na zijn stageperiode bij Katusha-Alpecin, maar ook hoe hij er weer bovenop kwam bij BEAT Cycling Club, welke stappen hij maakte en waarom hij uiteindelijk koos voor Riwal-Readynez.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.