Warm weer op komst in Tour Down Under: “Zorgen voor ieders veiligheid”
zaterdag 12 januari 2019 om 11:09

Warm weer op komst in Tour Down Under: “Zorgen voor ieders veiligheid”

In de weersverwachtingen voor de Tour Down Under kruipt de temperatuur op richting de 40 °C. Met dit in het vooruitzicht houdt de organisatie van de rittenkoers er rekening mee dat enkele etappes mogelijk worden ingekort vanwege het warme weer. “Zulke warme dagen zijn voor niemand goed”, zegt wedstrijdleider Mike Turtur tegen Cyclingnews.

Turtur benadrukt dat er alle dagen overleg wordt gevoerd tussen renners, teams, organisatie en hulpdiensten, zodat met elk scenario rekening kan worden gehouden. “Zo deden we het vorig jaar ook, toen hebben we het drie dagen rustig aan gedaan bij 40 °C. We hebben de koers toen aangepast om tegemoet te komen aan de eisen van de renners. En dat werkte prima.”

“Onze ambitie is om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en gezond blijft. We hebben een geweldige werkrelatie met alle teams en dat willen we graag zo houden. We willen de dingen goed doen, zoals we altijd hebben gedaan.” Turtur gaat nog samenzitten met de vertegenwoordigers van de renners en de ploegen en zei dat er maandag nog een nieuwe aankondiging volgt hierover.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.