Wat zijn de winstkansen van de favorieten tijdens het WK Veldrijden? Zet in & win!

zondag 5 februari 2023 om 08:00
Wat zijn de winstkansen van de favorieten tijdens het WK Veldrijden? Zet in & win!
Ad

Komend weekend is het Nederlandse Hoogerheide het decor van de apotheose van deze crosswinter. Tijdens de mondiale titelstrijd in het veld krijgen we antwoord op de vraag: draagt Wout of Mathieu de komende twaalf maanden de regenboogtrui? Samen met Bingoal.be kijken we naar de winstkansen van de favorieten.

Klinkt zondag het Wilhelmus of de Brabançonne?

Na een jaar afwezigheid krijgen we weer een echte titanenstrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Wanneer we de erelijsten van de twee toppers naast elkaar leggen, dan zien we dat wat betreft het aantal wereldtitels bij de profs  het nu 4-3 in het voordeel van de Nederlander. Van der Poel vindt in Hoogerheide bovendien een thuiscross op een door zijn vader samengesteld parcours. Zijn rugproblemen van begin januari lijken verdwenen én hij won in Benidorm de laatste onderlinge confrontatie. Genoeg argumenten waarom hij de strijd in zijn voordeel gaat beslechten. Een vijfde wereldtitel kan je bij Bingoal.be zomaar 2,1 keer de inzet opleveren.

De kans dat Van Aert zondag de stand gelijktrekt, is misschien een tikkeltje groter. Tot aan de nationale kampioenschappen was de renner van Team Jumbo-Visma namelijk de betere van de twee. Bovendien won de Belg ook het laatste WK in Hoogerheide in 2014. Die crosswinter domineerde Van der Poel, maar werd hij in de strijd om de wereldtitel slechts derde. Door gebrek aan regen wordt er zondag een snelle en spannende cross verwacht. Dat is in het voordeel van Van Aert. Bij een sprint is de oplopende finishstrook eveneens in het voordeel van Van Aert. Indien hij zondag als wereldkampioen gehuldigd wordt, dan levert dat 1,75 de inzet op.

De strijd om het brons belooft overigens veel spannender te worden. De verwachting is dat Van der Poel en Van Aert om het goud gaan strijden, maar Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt hopen allemaal de derde trede van het podium te kunnen bezetten. Een correcte voorspelling voor de winnaar van het brons kan lucratief uitpakken. Een podiumplek van Sweeck levert je bijvoorbeeld al bijna drie keer jouw inzet op.

Bekijk hier wat jij kan verdienen met een juiste voorspelling voor het WK Veldrijden


Bekijk hier alle quoteringen voor het WK Veldrijden

Dit artikel delen:

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone