Welke Belg maakt de grootste kans om Strade Bianche te winnen?
vrijdag 4 maart 2022 om 10:48

Welke Belg maakt de grootste kans om Strade Bianche te winnen?

Ad Binnen de kortste keren is Strade Bianche uitgegroeid tot een geliefde wielerklassieker. Een wedstrijd die iedere renner graag toevoegt op zijn palmares. Boze tongen beweren zelfs dat dit het jongste monument is, ondanks dat de eerste editie over de witte, Toscaanse grindwegen pas in 2007 plaatsvond. Voor de editie van vijftien jaar later, zetten we samen met Bingoal.be alle favorieten op een rijtje. Place your bets!

Bij afwezigheid van titelverdediger Mathieu van der Poel en diens voorganger Wout van Aert, hoeven we allesbehalve te vrezen voor een saaie koers. Met tweevoudig Tour de France-winnaar Tadej Pogačar en wereldkampioen Julian Alaphilippe aan het vertrek, zijn er twee smaakmakers die van aanvallen een hartenlust hebben gemaakt. De bookmakers dichten dit duo de beste winstkansen toe.

De Sloveen en de Fransman zullen volgens de bookmaker het finale gevecht binnen de stadspoorten van Siena gaan uitvechten. Wie er uiteindelijk zegeviert op het schitterende Piazza del Campo, is om het even. Bij winst van Pogačar of Alaphilippe, krijg je in beide gevallen vier keer je inzet uitgekeerd. Een gokje van tien euro levert je dus zo al veertig euro op, altijd lekker voor op de zaterdagavond. Voor de Britse wonderboy is de quotering x6.

Mannen in vorm leveren flinke som op
Julian Alaphilippe maakt nog niet meteen indruk dit seizoen. Pogačar wel, maar zo zijn er nog een aantal zeer interessante namen die een leuk zakcentje opleveren. Zo was Benoît Cosnefroy afgelopen weekend nog op de afspraak in de Drome Classic. Bij een zege van hem krijg je al twintig keer uitbetaald.

Maar zo zijn er nog coureurs in vorm. Wat te denken van de talentvolle Alessandro Covi (x25), die dit voorseizoen definitief doorbreekt? Of de explosieve pocketklimmer Sergio Higuita en good old Alejandro Valverde, die beiden al wisten te winnen dit seizoen? De Colombiaan en Spanjaard leveren bij winst dertigmaal je inzet op. Maar ook Jakob Fuglsang (x40), Lennard Kämna (x50), Jhonathan Narváez (x60) en Simon Clarke (x80) lieten zich al zeer goed zien.

Pogacar of Alaphilippe? Zet in & win!


Welke Belgen gaan meespelen in de finale?
Voor de Australiër is het zelfs zijn favoriete koers van het jaar, dus let op hem. Datzelfde zal Tiesj Benoot gedacht hebben in 2018, toen hij een doorregende editie over de sterrati wist te winnen. Hij is kopman bij Jumbo-Visma en maakte in het Openingsweekend grote indruk. Een nieuwe zege van hem dwingt Bingoal je tot het uitbetalen van twintig keer je inzet. Ook man in vorm Tim Wellens moet dit volgens het wedkantoor uit ons eigen land goed kunnen.

De kopman van Lotto Soudal miste Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne vanwege ziekte, maar in Strade Bianche pikt hij weer aan. Een zege van Wellens zorgt voor een uitbetaling van x25. Zijn ploegmaat Victor Campenaerts maakte ook al furore, met name de laatste week. Hij heeft een quotering van x50. Andere Belgische inzetten kun je doen op Greg Van Avermaet (x125), Gianni Vermeersch (x150) of Quinten Hermans (x200).

Een gokje wagen op Benoot of Wellens? Zet in & win!


Zegeviert er een Nederlandse bij de dames?
Naast de mannenwedstrijd, zullen ook de vrouwen zaterdag de onderlinge strijd aangaan in de Toscaanse heuvels. Daar wordt er tijdens de Strade Bianche Donne een opvolger gezocht voor Chantal van den Broek-Blaak, die vorig jaar op het Piazza del Campo in Siena als eerste de finish passeerde. Topfavoriete is echter landgenote Annemiek van Vleuten, die de Toscaanse eendagskoers in 2019 en 2020 wist te winnen. Bij een derde zege van de kopvrouw van Movistar wordt er net geen twee keer de inzet uitgekeerd.

De Italiaanse Elisa Longo Borghini wordt als haar voornaamste concurrente gezien. Wanneer de renster van Trek-Segafredo haar zege uit 2017 weet te herhalen, levert dat zes maal de inzet op. Bij een overwinning van Demi Vollering, wordt er acht keer de inzet uitgekeerd. Landgenote Marianne Vos staat tegen dezelfde quotering genoteerd. Lotte Kopecky is de best genoteerde Belgische. Indien zij weet te verrassen, levert worden er voor iedere ingezette euro twintig uitgekeerd.

Wat kan Lotte Kopecky op de Toscaanse grindwegen? Zet in & win!


Bekijk hier alle quoteringen voor het wielrennen

RIDE Magazine