Wereldkampioen Alaphilippe voert Deceuninck-Quick-Step aan in Milaan-Turijn
foto: Cor Vos
dinsdag 5 oktober 2021 om 12:46

Wereldkampioen Alaphilippe voert Deceuninck-Quick-Step aan in Milaan-Turijn

Julian Alaphilippe zal woensdag zijn eerste wedstrijd betwisten sinds het WK wielrennen in en rond Leuven. De Fransman, die een week geleden zijn tweede wereldtitel wist te veroveren, maakt deel uit van de selectie van Deceuninck-Quick-Step voor Milaan-Turijn.

Alaphilippe stond al één keer eerder aan de start van Milaan-Turijn, maar kwam in 2017 niet verder dan een 51ste plaats. Twee dagen na zijn optreden in Milaan-Turijn werd de Fransman wel tweede in de Ronde van Lombardije. Ook nu is Milaan-Turijn een belangrijke testcase richting de ‘Koers van de Vallende Bladeren’. De aankomst in Milaan-Turijn is Alaphilippe overigens wel op het lijf geschreven: de streep ligt namelijk op de beklimming (4,9 km aan 9,1%) naar de Basilica de Superga.

Alaphilippe is de grootste blikvanger binnen de selectie, maar Deceuninck-Quick-Step heeft met João Almeida nog een kandidaat-winnaar in de gelederen. De vertrekkende Portugees werd afgelopen zaterdag namelijk nog knap tweede in de Giro dell’Emilia, achter Primož Roglič, die eveneens zijn opwachting maakt in Milaan-Turijn. Mauri Vansevenant, Dries Devenyns, stagiair Jason Osborne, Pieter Serry en Fausto Masnada (derde in de Coppa Bernocchi) vervolledigen de selectie van Deceuninck-Quick-Step.

Ploegleider Davide Bramati kan niet wachten om Alaphilippe weer in actie te zien. “We reden in de Coppa Bernocchi een geweldige koers en we gaan ook in Milaan-Turijn voor een goed resultaat. De motivatie is er. Het is bovendien een belangrijke test richting zaterdag. We kijken ernaar uit.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor flag-it Milaan-Turijn (woensdag 6 oktober)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-pt João Almeida
flag-be Dries Devenyns
flag-it Fausto Masnada
flag-de Jason Osborne
flag-be Pieter Serry
flag-be Mauri Vansevenant

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.