Wesley Kreder: “Op termijn klassieke zege grijpen is een doel”
vrijdag 28 februari 2014 om 19:51

Wesley Kreder: “Op termijn klassieke zege grijpen is een doel”

Wesley Kreder

foto: Sirotti

Nederlands jongste deelnemer aan de Omloop Het Nieuwsblad is zaterdag Wesley Kreder. De 23-jarige renner krijgt van zijn ploeg – Wanty-Groupe Gobert – een vrije rol in de Belgische openingsklassieker, en hoopt die dan ook optimaal te benutten. “Ik voel me alvast sterker dan vorig seizoen”, aldus Kreder tegenover WielerFlits. Hij vertelde over zijn debuut in de Omloop Het Nieuwsblad, en zijn ambities in de toekomst.

Het seizoen begon nochtans niet zoals verwacht voor Kreder. “In de derde etappe van de Ster van Bessèges moest ik jammer genoeg afstappen met buikgriep. Ondanks dat ik hierna twee dagen rust nam, kwam mijn voorbereiding op de kasseiklassiekers niet in gedrang”, vertelde de jongeling, die zijn rentree in de Volta ao Algarve maakte. “Die race heb ik met een goed vormpeil verlaten, waardoor ik klaar ben voor de Omloop.”

Ook op mentaal vlak gaat het goed met de renner uit Zevenhuizen. Aan het begin van dit seizoen maakte hij de overstap van Vacansoleil-DCM naar Wanty-Groupe Gobert, een team waar hij het naar eigen zeggen enorm naar zijn zin heeft. “Met een hele hoop renners die dezelfde taal spreken is het makkelijk om te communiceren. Er wordt vaak gelachen, en de sfeer is optimaal. Dat aspect is voor mij nog steeds zeer belangrijk.”

Of er ook zaterdag in koers gelachen zal worden, is maar zeer de vraag. De Omloop wordt immers op een loodzwaar parcours verreden. Angst kent Kreder echter niet. “Op de Taaienberg begint het zwaarste deel van de wedstrijd, waarin ook ik mijn mannetje denk te staan. Het team beloofde mij al in het seizoensbegin een vrije rol, in de schaduw van kopman Bjorn Leukemans. Ik hoop deze kans met beide handen te grijpen.”

Dit jaar is hij tevreden als hij de finale rijdt, op termijn mikt Kreder hoger. “Binnen enkele jaren hoop ik mee te doen voor winst in de Omloop Het Nieuwsblad en de andere kasseiklassiekers. Voor mij is het duidelijk dat dit de races zijn die mij het meest liggen, dus focus ik mij er helemaal op. Mijn doel is om ieder jaar een stap voorwaarts te zetten, en misschien volgt daar binnenkort dan wel iets moois uit.”

Lees ook:
Ramon Sinkeldam: “Focus ligt op de klassiekers”
Sebastian Langeveld: “Mijn piek ligt later dan de Omloop”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.