Westra: “Achteraf gezien redelijk tevreden met 15e plek”
Foto: Sirotti
maandag 14 maart 2016 om 14:07

Westra: “Achteraf gezien redelijk tevreden met 15e plek”

Lieuwe Westra eindigde als vijftiende in het eindklassement van Parijs-Nice. De Fries kon in de slotetappe niet mee met de toppers. “Ik had gehoopt een aantal plekken hoger te eindigen, maar uiteindelijk zat dat er gewoon net niet in”, schrijft Westra op zijn website.

“Op het moment dat de mannen van Sky tempo gingen rijden kon ik het prima volgen. Alleen als mannen als Contador en Porte gaan versnellen, kan ik die tempowisselingen net niet aan. Dat is geen schande, want je hebt het wel over de absolute wereldtop! De laatste etappe zie je Contador meteen van onderaf de slotklim aangaan. De eerste twee kilometers zijn daar het meest steil, dus ik probeerde uit alle macht mee te zitten. Na één van de vele aanvallen zakte ik terug tot in de groep van Dumoulin en Kelderman. Ik ben uiteindelijk ook met deze jongens gefinisht.”

In het klassement eindigde Westra uiteindelijk bijna drie minuten achter de nummer tien. “Achteraf gezien kan ik redelijk tevreden met mijn vijftiende plek zijn”, oordeelt hij. “Ik ben de beste Astana-renner geworden en sta niet ver achter mannen als Kelderman en Dumoulin.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2016 14:17
Leuk hoor allemaal maar om nou tevreden te zijn met een plek vlak achter Kelderman en Dumoulin die toch wat tegenvallen. Zeker als je hoort van Wellens dat hij zwaar onder de indruk was van het vormpeil van Westra en dat hij hem bijna niet kon volgen. Maar vervolgens is het wel Wellens die de dag erna een etappe op zijn naam schrijft.
Ik snap echt niet dat je met een plek in de top 15 redelijk tevreden kunt zijn als je voor een klassement gaat.
14 maart 2016 14:31
Ik dacht Parijs-Nice een groot doel was voor Westra dit jaar, dan is 15de niet denderend, hoewel ook niet echt verrassend dat hij met dat soort mannen niet mee kan komen. Zeggen dat je het best goed gedaan hebt omdat je de beste Astana-man was en niet zover achter de toch ook teleurstellende Kelderman en Dumoulin zat, zijn niet echt sterke argumenten.
14 maart 2016 15:50
Vooraf is dat toch ook wel zijn plek.
14 maart 2016 16:22
Sterke prestatie wat mij betreft. Westra staat niet bekend om het algemeen klasement, of als klimmer...
14 maart 2016 17:09
@kader
Werd in 2012 nog 2e in Parijs-Nice en won een aankomst bergop
15 maart 2016 11:15
Had 'm ook wat hoger ingeschat.

Wat TykkeThor zegt. Jaar erna stond 'ie 4e in het klassement, maar was z'n tijdrit naar de top van de Col d'Èze best matig. Daardoor toen gezakt naar de 8e plek in het klassement.

Benieuwd naar Westra in De Panne.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.