Westra klaar voor Nederlands Kampioenschap tijdrijden
maandag 20 juni 2011 om 13:39

Westra klaar voor Nederlands Kampioenschap tijdrijden

foto: Sirotti

Lieuwe Westra is klaar voor het Nederlands Kampioenschap tijdrijden aanstaande woensdag in Veendam. De Fries van Vacansoleil acht zichzelf in staat om de titel te pakken. ”Ik ga voor de titel, dat mag duidelijk zijn”, meldde hij aan Wielerflits.

Westra hoopt op gelijke omstandigheden: ”Ik heb hem gisteren gereden en het is een mooi rondje. Het is wel wat bochtig, maar je kunt er hard door rijden. Als iedere renner met het zelfde weertype te maken krijgt, wordt het verschil gemaakt op de lange stukken rechtdoor.”

Na afmeldingen van onder meer Lars Boom en Rik Flens, ziet Westra echter nog genoeg concurrenten, maar is hij ook zelfbewust: ”Terpstra, Clement, Van Emden en Posthuma zullen de grootste concurrenten zijn. Ik ga voor de titel, al is het podium altijd mooi. Als er niets meer in zit, ben ik tevreden met een podiumplek, maar door de resultaten die ik heb geboekt het afgelopen jaar, behoor ik toch tot de topfavorieten. Ik ga voor de titel, dat mag duidelijk zijn.”

Ook het nationale kampioenschap op de weg is een doel voor Westra, al zal dat niet makkelijk worden. ”Het NK op de weg is de aller raarste en lastigste koers van het jaar. Het is eigenlijk een spelletje tussen Rabobank, Skil en onze ploeg. Daar hangt het af van mijn vorm van de dag. Maar toch wint daar altijd de sterkste, want na 240 kilometer koers komt die altijd boven drijven”, zo sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.