vrijdag 30 juni 2017 om 09:00

WielerFlits’ Tour de France-pooltips 2017

Zoals jullie inmiddels gewend zijn, komt WielerFlits voorafgaand aan elke grote ronde met een aantal tips voor de verschillende wielerpooltjes. Al jaren organiseren wij samen met Scorito een WielerFlits Tour-pool. In 2017 is dat niet anders. Dit jaar geeft het team van WielerFlits Live vooraf openheid van zaken en delen ze hun eigen Scorito-ploeg.

Deze Tour de France stelden Nick Doup en Youri IJnsen namens #WFLive hun eigen ideale team samen, dat de strijd aan gaat met de overige deelnemers in de WielerFlits Tour-pool. Het fictieve team dat aan het einde van drie weken koers met de meeste punten bovenaan staat, gaat naar huis met de onderstaande Trek-racefiets!

Benieuwd naar de gekozen renners en de afwegingen die wij gemaakt hebben? Bekijk dan de video!

Schrijf je hier in!

Correctie: Aan het eind van de video staat Pierre Rolland in de lijst bij nummer 16. Dat moet Fabio Felline zijn.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2017 17:42
Zal wel lekker wat views trekken, zo'n bericht
29 juni 2017 18:33
@Kaasjekaas
Nou, ik denk toch dat weinig mensen Gesink zullen nemen, of vergis ik me?
Genoeg variatie mogelijk hoor!
29 juni 2017 20:32
Mijn 5 tips voor deze Tour:
1 Guillaume Martin; opzich natuurlijk een inkoppertje, deze Fransman heeft alles in zich om in zijn eerste Tour een etappe te winnen en bestempeld te worden tot de nieuwe Franse Tourwinnaar.
2 Vegard Stake Laengen; Wint een lastige etappe; de Calmejane van 2017. (werd 6e in Cali)
3 Alberto Bettiol: Gaat de strijd aan met Matthews en Sagan op de lastige aankomsten
4 Nils Politt, verrast in eigen land, hetzij in de proloog, hetzij in een (chaotische) sprint.
5 Tsgabu Grmay: Iedere bergetappe in de aanval & Romain Hardy. Iedere dag in de kopgroep.
29 juni 2017 21:04
Ga nu maar weer terug naar Verweggistan.
29 juni 2017 21:15
Even teruggekeken naar de Girotips van Verweggistan. Met Gibbons zat hij er het dichtste bij, hoewel niet helemaal met de motivatie:

"3: Ryan Gibbons (DimensionData), jonge Zuid-Afrikaanse sprinter die erg goed een heuvel overkomt, kan wellicht in een overgangsrit meegaan in een (grote) kopgroep en voor de etappezege strijden"
29 juni 2017 21:43
@poeksel: De lol zit hem er vooral in als het een keer wel raak is: Calmejane in de Vuelta van vorig jaar en Foliforov in de Giro :).
Het is meer een soort statement tegen de te verwachten namen die als tips worden gegeven door WF. :)
29 juni 2017 21:50
Ik geef je ook goede kans om weer 1 uit 5 te scoren :)
29 juni 2017 22:42
Mijn tips: 4 man Quickstep, 4 man BMC, 4 man Sky, 4 man Movistar & 4 man bora. Hier kan je alle kanten mee op, je kan qua budget de 4 duurste uit elk team pakken en je gaat vrijwel elke etappe winnen & iemand met een leiderstrui hebben. Kan niet misgaan (mocht je willen variëren dan kan je ook nog kiezen voor 4 man trek ipv BMC of Movistar ofzo.
30 juni 2017 05:51
Haha, inderdaad Verweggistan. Dat zijn tips en mindere inkoppertjes.
30 juni 2017 06:59
Het is met zo'n pouletje toch wat gokken ook. Een paar 'verassende' namen erin gooien. Beetje alles of niets hé? ;) Met 1 of 2 verschillende renners t.o.v. de selectie het in het filmpje ga je het niet redden vrees ik.
30 juni 2017 07:45
Mooi lijstje Verweggistan. 3 en 4 zitten het hele jaar al te wachten op een mooie overwinning.
30 juni 2017 09:58
Van Talansky, Uran, Majka en Latour hoeven we niet veel te verwachten?

Chavez heeft ook ergens aangegeven, dat hij eigenlijk toch wel voor het klassement wilt gaan rijden. Als hij toch fit is....

Verder zal ik in dit tourspel ervoor kiezen om 9 sprinters te hebben, 9 klassement mannen en 2 dagmensen die je altijd wel vooraan in het toneel vindt.

Een Brambilla zal bijvoorbeeld ook wel een keer zijn neus laten zien. Gilbert zal hij telkens mee sprinten? Gallopin heeft aangegeven meer voor winst in grote rondes te gaan, daarvoor heeft hij het voorseizoen aan zich voorbij laten gaan.
30 juni 2017 10:06
Etappewinst is 50 punten en winst in het eindklassement 100 punten. Een achtste en een negende plaats zijn in een etappe samen al goed voor 50 punten. Propositie: constante subtoppers die strijden voor etappewinst maken de winnende poule.
30 juni 2017 10:06
@hupske, waar heb je dat vandaan over Chavez?? ik heb hem op mijn lijstje staan vanwege diverse aanvallen die hij zou kunnen doen, maar als hij voor het klassement gaat, zie ik hem niet in veel in ontsnappingen zitten meer!?!!
30 juni 2017 10:54
@peewee Zijn ploeg zelf heeft het in ieder geval aangegeven dat ze volledig voor Yates en Chavez gaan voor het klassement. 7 dagen geleden heeft wf dit zelf geplaatst.
Ze mikken eerst op het klassement met hem, maar zullen na een paar dagen bekijken of dat ook echt gaat lukken. Anders gaat hij de Tour gebruiken om zich voor te bereiden op de Vuelta.

De vraag is dan ook hoevaak hij in de ontsnapping gaat zitten. Het is wel zo een type renner die dat kan doen, maar als hij conditioneel nog steeds niet sterk genoeg is zal hij er ook niet vaak bij zitten voorin.
30 juni 2017 11:51
Ik mis in deze voorspelling wel de tijdrijders. Er wordt genoemd dat Roglic te duur is, maar als hij het geel in de eerste rit kan pakken, en teamgenoot punten voor etappe overwinningen van Groenewegen (en eventueel Gesink) kan pakken dan (een realistisch scenario als je het mij vraagt) is hij zijn 2 miljoen zeker waard. Tony Martin is minder interessant. Als hij het geel niet pakt in de 1e etappe gaat hij zijn centen niet waar maken, want hij gaat niet veel teamgenoot punten voor je pakken.
Maar ik denk dat je de plank flink mis zou slaan zonder 1 of 2 'dedicated tijdrijders' in je team.
30 juni 2017 20:50
Ploegleider dilemma!

Cummings of Buchmann?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.