Wielertransfers 2012: Omega Pharma-Quick Step, Cofidis, …
vrijdag 5 augustus 2011 om 19:27

Wielertransfers 2012: Omega Pharma-Quick Step, Cofidis, …

Op 1 augustus ging de transfermarkt in de wielersport officieel open, en dus draait de transfermolen op volle toeren. Ook worden in deze periode steeds meer contracten gewoon verlengd. In de rubriek ‘Wielertransfers 2012’ geeft WielerFlits een overzicht van de laatste nieuwtjes en geruchten op transfergebied.

Omega Pharma-Quick Step
Omega Pharma-Quick Step, zoals het huidige Quick Step-Innergetic in 2012 zal heten, heeft twee Polen aangetrokken. De ene is de 27-jarige Michal Golas, die overkomt van Vacansoleil-DCM, de andere is het 21-jarige talent Michal Kwiatkowski, nu nog rijdend voor RadioShack. Eerder trok Omega Pharma-Quick Step al de gebroeders Velits en Stijn Vandenbergh aan.

Romain Zingle
Romain Zingle rijdt komend seizoen niet voor Vacansoleil-DCM. De Belg werd de afgelopen tijd meermaals in verband gebracht met de Nederlandse ploeg, maar heeft zijn contract bij het Franse Cofidis verlengd tot en met 2013. Zingle won als belofte onder meer Luik-Bastenaken-Luik.

Jens Keukeleire
Zingles landgenoot Jens Keukeleire vertrekt, zoals bekend, naar alle waarschijnlijkheid wel bij Cofidis. Volgens de Franse wielerbond zou de jonge Belgische sprinter zelfs al een contract voor twee jaar getekend hebben bij Katusha, dat eerder al Angel Vicioso vastlegde. Zijn managementsbureau SEG Cycling heeft dat bericht inmiddels echter met nadruk ontkend.

Julien Antomarchi
De Fransman Julien Antomarchi is in gesprek met de Amerikaanse ProContinentale-ploeg Team Type 1 over een contract voor volgend seizoen. De 27-jarige Fransman rijdt nu nog voor het continentale La Pomme Marseille, en won vroeg dit jaar een rit in de Tour Haut Var.

Contractverlengingen
Tot slot zijn er nog enkele contractverleningen te vermelden. Fabrice Jeandesboz heeft namelijk zijn contract bij Saur-Sojasun met twee jaar verlengd, terwijl Vincent Jerome, Perriq Quemeneur, Alexandre Pichot en Damien Gaudin alleen twee jaar langer bij Europcar blijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.