Wielertransfers 2014: Ben King, Brajkovic, Robert, Riblon, …
vrijdag 13 september 2013 om 21:19

Wielertransfers 2014: Ben King, Brajkovic, Robert, Riblon, …

peloton

foto: Sirotti

De Vuelta a España is toe aan zijn ontknoping, en dat betekent dat het huidige wielerseizoen langzaamaan op zijn laatste benen begint te lopen. De transfergeruchten beginnen dan ook toe te nemen en bovendien steeds concreter worden. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Benjamin King
Benjamin King rijdt ook volgend seizoen in de WorldTour. De Amerikaanse renner van RadioShack-Leopard kon niet rekenen op een plekje bij RadioShacks-opvolger Trek, maar heeft in Garmin-Sharp een nieuwe werkgever gevonden. De 24-jarige King boekte zijn grootste overwinning in 2010 toen hij als 21-jarig ‘broekie’ de Amerikaanse titel op de weg voor zich opeiste. De afgelopen jaren liet hij met name van zich spreken als tijdrijder. Voor Garmin-Sharp is King alweer de zesde aanwinst voor 2014. Eerder versterkte de Amerikaanse formatie zich al met Dylan van Baarle, Tom-Jelte Slagter, Phil Gaimon, Lasse Normann Hansen en Nathan Brown. Ook lijkt de komst van de Portugees André Cardoso zo goed als zeker.

Janez Brajkovic & Tanel Kangert
Janez Brajkovic passeerde al meer dan eens de revue in deze rubriek, maar daar komt nu een einde aan. Tegen de verwachting in heeft de Sloveense klassementsrenner namelijk met één seizoen bijgetekend bij Astana. De inmiddels 29-jarige Brajkovic stond enkele jaren terug te boek als een enorm talent, maar heeft die belofte nooit helemaal kunnen inlossen, hoewel hij in zijn loopbaan wel onder meer het Criterium du Dauphiné won. Ook Tanel Kangert heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Astana, in zijn geval van drie jaar. De 26-jarige Est ontpopte zich in de Giro van dit jaar tot uiterst belangrijke helper van kopman Vincenzo Nibali, en staat momenteel in de Vuelta op een elfde plek in de algemene rangschikking.

Janez Brajkovic

Fréderique Robert
Fréderique Robert rijdt volgend seizoen waarschijnlijk niet meer in het shirt van Lotto-Belisol. De jonge Belgische sprinter (24) lijkt zo één van de slachtoffers te worden van de grote aankoopsdrift van zijn werkgever deze transferperiode. Als we Het Nieuwsblad mogen geloven, is een nieuwe werkgever voor Robert niet ver weg. Hij zou namelijk op weg zijn naar Crelan-Euphony, dat overigens nog altijd de opvolger van de huidige hoofdsponsor Crelan bekend moet maken.

Jimmy Engoulvent
Jimmy Engoulvent is de volgende renner die het zinkende schip Sojasun lijkt te gaan verlaten. De Franse proloogspecialist staat volgens l’Equipe dicht bij een overgang naar Team Europcar. Bij de formatie van manager Jean-René Bernadeau sleet de 33-jarige Engoulvent tussen 2001 en 2003 al zijn eerst profjaren. Hij is na Julien Simon en Cyril Lemoine (beiden naar Cofidis) de derde renner van Sojasun, dat nog altijd op zoek is naar een nieuwe sponsor, die eieren voor zijn geld kiest en hoogstwaarschijnlijk naar een andere ploeg trekt.

Jimmy Engoulvent

Christophe Riblon, Hugo Houle & Francis Mourey
Tot slot, en niet voor het eerst, nieuws over contractverlengingen uit Franse hoek. AG2R La Mondiale heeft namelijk Christophe Riblon drie jaar langer aan zich gebonden. De 32-jarige Riblon maakte dit jaar fuore in de Tour de France door de koninginnenrit naar Alpe d’Huez op zijn naam te schrijven. Ook zijn iets minder bekende Canadese ploeggenoot Hugo Houle mag langer (2 jaar) bij de Franse formatie blijven. Bij FDJ.fr hebben ze op hun beurt het contract van Francis Mourey met twee jaar verlengd. De 32-jarige Mourey staat vooral bekend als veldrijder, maar is ook op de weg verre van een belabberde renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.