Wielertransfers 2014: Samuel Sanchez, Igor Anton, Lotto-Belisol…
donderdag 26 september 2013 om 15:59

Wielertransfers 2014: Samuel Sanchez, Igor Anton, Lotto-Belisol…

Peloton Vuelta

foto: Sirotti

Momenteel zijn de beste renners ter wereld in Florence op zoek naar eeuwige roem. Het is echter ook de tijd van het jaar waarin veel renners op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. De transfergeruchten beginnen dan ook toe te nemen en bovendien steeds concreter worden. In de rubriek ‘Wielertransfers 2014’ bundelt WielerFlits regelmatig de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Samuel Sanchez

Samuel Sanchez

Door het verdwijnen van Euskaltel-Euskadi zijn alle werknemers, waaronder de renners, vrij om naar een andere ploeg over te stappen. De Spaanse kopman Samuel Sanchez was van plan om naar Team Alonso te transfereren, maar dat plan is met een jaar uitgesteld. Het tussenliggende seizoen, 2014, zou SamSan kunnen verblijven bij Saxo Bank. Bij de Deense formatie zou hij 1,6 miljoen euro gaan verdienen in één jaar. Dit meldt Tuttobiciweb.

Mikel Nieve
De Spaanse klimmer Mikel Nieve kan volgens Tuttobiciweb rekenen op interesse uit Britse hoek. Team Sky zoekt na het vertrek van Rigoberto Uran een nieuwe klimmer, die in andere koersen dan waar kopman Chris Froome start, de leiding kan nemen. Nieve won in de Giro en de Vuelta al eens een etappe en wist afgelopen Tour de France naar een twaalfde plaats in het klassement te rijden.

Ion en Gorka Izagirre
Gorka Izagirre (25) is al verzekerd van een contract bij het Spaanse Movistar, maar ook zijn 24-jarige broer Ion Izagirre staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Spaanse ploeg, aldus het Italiaanse Tuttoviciweb. Ook deze renners zijn na het ophouden van Euskaltel-Euskadi transfervrij.

Mikel Landa en Igor Anton

Igor Anton

Astana en Omega Pharma-Quick Step zijn teruggekeerd bij respectievelijk Mikel Landa en Igor Anton (foto). Toen bleek dat Fernando Alonso de licentie van Euskaltel over zou nemen, leken de kansen van de Kazachen en de Belgen verdwenen te zijn. Na het afketsen van de overname, zijn beide renners weer vrij. Bij Omega Pharma-Quick Step is nog één plaats vrij, waarvoor eigenlijk Thomas De Gendt en Jan Bakelants in aanmerking komen, maar misschien kan Igor Anton de lachende derde zijn.

Nelson Oliveira
De Portugees Nelson Oliveira heeft een contract getekend bij Lampre-Merida, dat meldt de ploeg op haar website. De 24-jarige Oliveira volgt hiermee zijn landgenoot Rui Costa naar de Italiaanse formatie. Afgelopen woensdag werd hij nog vijftiende in de individuele tijdrit in Florence, op ruim drie minuten achterstand van winnaar Tony Martin. Tevens heeft hij al drie grote rondes gereden.

Alex Rasmussen
Voor Alex Rasmussen is er geen plek meer bij Garmin-Sharp. ”Tijdens de Vuelta kreeg ik een bericht dat ik een nieuw contract kon ondertekenen, maar hier (WK in Florence, red.) kreeg ik te horen dat er geen plaats meer voor mij was”, aldus Rasmussen tegenover het Deense Ekstrabladet. De 29-jarige hardrijder is op zoek naar een nieuwe ploeg.

Lotto-Belisol

Lotto Belisol

Het Belgische Lotto-Belisol heeft vier renners langer aan zich kunnen binden. Gert Dockx (25) heeft voor twee extra seizoenen getekend, terwijl Olivier Kaisen, Tosh Van der Sande en Jonas Van Genechten voor één jaar bijtekenen. Naast deze contractverlengingen meldde Lotto-Belisol eerder al de komst van Armée, Breen, De Bie, Gallopin, Ligthart, Montfort, Vallée.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.