Wielertransfers 2015: Devenyns, Gaimon, Kump, Wegmann…
woensdag 8 oktober 2014 om 18:24

Wielertransfers 2015: Devenyns, Gaimon, Kump, Wegmann…

Devenyns

foto: Sirotti

De transfermarkt draait dit najaar weer op volle toeren. In de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen proberen de ploegen het rennersbestand voor 2015 op orde te krijgen. WielerFlits zet de dagelijkse ontwikkelingen op een rijtje.

Fabian Wegmann
CULT Energy Pro Cycling heeft Fabian Wegmann aangetrokken. De drievoudig Duits kampioen komt over van Garmin-Sharp, waar hij sinds 2012 voor reed. “Bij Cult Energy Pro Cycling kan ik me goed voorbereiden op de Ardense klassiekers en soortgelijke wedstrijden”, zegt Wegmann via het Twitter-account van de ploeg. “Hier heb ik veel mogelijkheden en goede toekomstvooruitzichten.”

Phil Gaimon
Ook Phil Gaimon verlaat Garmin-Sharp. De 28-jarige Amerikaan rijdt volgend seizoen voor Optum p/b Kelly Benefit Strategies. “Natuurlijk wilde ik graag in de WorldTour blijven”, geeft Gaimon tegenover Cyclingtips toe. “Dat was het doel van dit jaar. Het is balen dat dit niet gaat lukken. Maar dat geldt voor veel renners”, denkt de renner. Garmin-Sharp fuseert met Cannondale, waardoor er minder plekken zijn.

Marko Kump
Marko Kump doet eveneens een stapje terug. De 26-jarige renner kon niet rekenen op contractverlenging bij Tinkoff-Saxo en vertrekt naar Adria Mobil. Dat meldt de continentale formatie via officiële kanalen. Het is geen onbekende ploeg voor de Sloveen, aangezien hij er in het verleden al vier jaar voor actief was.

Frédéric Brun
Bretagne-Séché Environnement meldt de komst van Frédéric Brun. De Fransman rijdt dit seizoen voor BigMat – Auber 93 en maakt volgend jaar de stap naar het ProContinentale niveau. Bretagne-Séché Environnement versterkte zich eerder met onder meer Pierrick Fédrigo, Yauheni Hutarovich en Jonathan Hivert.

Dries Devenyns
Volgens La Dernière Heure rijdt Dries Devenyns (foto) volgend seizoen in het shirt van IAM Cycling. De Belg vertrekt bij Giant-Shimano en lijkt in Zwitserland een nieuwe werkgever gevonden te hebben. Hij wordt mogelijk ploeggenoot van Nederlander Stef Clement, die eveneens met IAM Cycling in verband wordt gebracht.

SEG Racing
SEG Racing begint vorm te krijgen. De opleidingsploeg van de gebroeders Berkhout heeft vandaag drie nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Alex Peters (Groot-Brittanië), Fabio Jakobsen (Nederland) en Jenthe Biermans (België) komen de ploeg versterken. Eerder meldde SEG Racing de komst van onder meer Yoeri Havik, Steven Lammertink, Ricardo van Dongen en Julius van den Berg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.