Wielertransfers 2015: Von Hoff, Marczynski, Tamouridis, De Jonge
donderdag 11 december 2014 om 16:10

Wielertransfers 2015: Von Hoff, Marczynski, Tamouridis, De Jonge

Steele Von Hoff

foto: Sirotti

December staat voor het gros van de renners in het teken van de voorbereiding op het nieuwe wielerjaar. Toch zijn er ook genoeg doorgewinterde profs die nog in onzekerheid verkeren over hun toekomst. Wie is er nog op zoek en wie heeft er op de valreep nog een plekje voor 2015 kunnen bemachtigen? WielerFlits verzamelt de laatste ontwikkelingen.

Steele Von Hoff
Steele Von Hoff vervolgt zijn carrière op een lager niveau. De 26-jarige Australiër kwam de voorbije twee jaar uit voor Garmin-Sharp, maar na de fusie met Cannondale was er bij de ploeg van Jonathan Vaughters geen plek meer voor hem. In 2015 rijdt hij voor de Britse continentale formatie NFTO, dat vandaag zijn selectie voor volgend seizoen bekend maakte. Von Hoff hoopt via deze stap terug te keren op het hoogste niveau, wat Adam Blythe (in 2015 Orica GreenEDGE) eerder lukte. Ook Jonathan Mcevoy (afgelopen seizoen Team NetApp-Endura) vindt onderdak bij NFTO.

Tomasz Marczynski
Tomasz Marczynski moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Na het stoppen van Vacansoleil-DCM vond de 30-jarige Pool in februari van dit jaar onderdak bij zijn oude ploeg CCC Polsat Polkowice, maar daar zal hij in 2015 niet terugkeren. Ploegleider Robert Krajewski bevestigt aan Poolse media dat Marczynski vertrekt. De ploeg neemt ook afscheid van Mateusz Nowak, Piotr Gawronski, Jacek Morajko en Pawel Charucki.

Maarten de Jonge

Maarten de Jonge
Maarten de Jonge komt in 2015 uit voor Bike Aid – Ride for Help. Dat meldt het Duitse Radsport News. Bike Aid – Ride for Help is een ploeg met een Duitse continentale licentie. Afgelopen jaar kwam de 29-jarige Nederlander nog uit voor het Maleisische Terengganu Cycling Team. In april won hij een rit in de Ronde van Thailand.

Ioannis Tamouridis
Ioannis Tamouridis wordt volgend seizoen ploeggenoot van Dennis van Winden. De 34-jarige Griek (ex-Euskaltel-Euskadi) rijdt in 2015 voor het Synergy Baku Cycling Project, zo heeft de ploeg bekend gemaakt. Tamouridis kwam het afgelopen seizoen uit voor de bescheiden Griekse ploeg SP Tableware. Met het aantrekken van Tamouridis heeft Synergy Baku zijn selectie voor 2015 compleet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.