Wielertransfers 2017: Burghardt, Formolo, Madrazo, Gaudu…
Foto: Sirotti
vrijdag 19 augustus 2016 om 09:44

Wielertransfers 2017: Burghardt, Formolo, Madrazo, Gaudu…

De Ronde van Spanje staat op het punt van beginnen. Steeds meer renners weten inmiddels bij welke ploeg hun toekomst ligt. Ook afgelopen week stroomden de transferberichten binnen. Welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de laatste nieuwtjes op een rijtje.

Marcus Burghardt
Marcus Burghardt gaat na zeven jaar bij BMC weer voor een Duitse ploeg rijden. De 33-jarige renner maakt de overstap naar BORA-hansgrohe, dat nu nog actief is onder de naam Bora-Argon 18. De ploeg meldt bovendien de komst van Duits beloftenkampioen Pascal Ackermann. Eerder tekenden ook Peter Sagan, Juraj Sagan, Maciej Bodnar, Michael Kolar en Erik Baška bij BORA-hansgrohe.

Pieter Serry
Etixx-Quick-Step kan volgend jaar nog steeds rekenen op de diensten van Pieter Serry. De 27-jarige Belg heeft zijn contract met één jaar verlengd. “Etixx-Quick Step heeft me altijd gesteund, ook toen ik geblesseerd was. Dus ik heb niet lang moeten nadenken toen ik de kans kreeg mijn contract te verlengen”, aldus Serry in een persverklaring.

Niccolò Pacinotti
Bardiani-CSF heeft het Italiaanse talent Niccolò Pacinotti aangetrokken. De 21-jarige renner is na Marco Maronese en Vincenzo Albanese de derde aanwinst van de ploeg. “Prof worden, dat is een droom die uitkomt”, verklaart Pacinotti.

David Gaudu
Voor David Gaudu komt die droom ook uit. De pas 19-jarige Fransman tekent na een succesvolle stageperiode een profcontact bij FDJ. Gaudu eindigde recent als vijfde in de Tour de l’Ain. Hij geldt als één van de favorieten voor de Ronde van de Toekomst.

Davide Formolo
Davide Formolo blijft volgend jaar bij Cannondale-Drapac. De 23-jarige Italiaan heeft zijn contract bij de Amerikaanse formatie verlengd. “Ik heb een erg goed gevoel bij dit team”, aldus Formolo op de ploegsite. “De sfeer hier bevalt me goed, en ik hou erg van mijn collega’s.” Zijn hoofddoel is dit seizoen de Ronde van Spanje.

Ángel Madrazo
Delko Marseille Provence KTM presenteerde deze week een verrassende nieuwe naam. De Franse ProContinentale formatie neemt Ángel Madrazo over van Caja Rural-Seguros RG. Madrazo, die ook zes jaar bij Movistar heeft gereden, tekent een contract voor twee jaar. De komende weken is hij actief in de ronde van zijn eigen land: de Vuelta.

Wanty-Groupe Gobert
De Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert heeft een derde stagiair aangetrokken. Na Jenthe Biermans en Xandro Meurisse mag ook de Australiër Miles Scotson zich komen bewijzen. De 22-jarige renner reed dit seizoen voor Team Illuminate. In 2015 werd Scotson Australisch beloftenkampioen op zowel de weg als in het tijdrijden.

Pauline Ferrand Prévot
Steeds meer renners vertrekken bij Rabobank-Liv, dat nog altijd geen nieuwe sponsor heeft gevonden voor volgend jaar. Nu zou ook Pauline Ferrand Prévot de ploeg verlaten. De Française is volgens Cyclingnews op weg naar Canyon-SRAM, maar de teameigenaar wil nog niets bevestigen.

Jarlinson Pantano
Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar inmiddels is het definitief: Jarlinson Pantano rijdt volgend seizoen voor Trek-Segafredo. Dat maakte de ploeg vorige week bekend.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2016 10:22
Kzie allemaal goeie renners een contract tekenen of bijtekenen bij hun huidige team maar het blijft nog steeds erg stil rond Lotto-Jumbo helaas
19 augustus 2016 10:59
@Heub
Dat het stil is rond TLJ is niet bepaald waar: voor volgend jaar staan er al 22 renners onder contract waaronder de aanwinsten Boom, Lobato en Tolhoek.
Van Marcke gaat in ieder geval weg en wordt dus vervangen door Boom. Teunissen waarschijnlijk naar Giant-Sunweb, daar zouden ze nog een vervanger voor moeten aantrekken. Dan blijft het vooral afwachten wat er met de aflopende contracten van Hofland, Kelderman en Van Asbroeck gaat gebeuren. Tankink en van Winden staan ook nog niet in de opstelling voor 2017.
19 augustus 2016 11:35
Ik vermoed dat Heub doelt op klimknechten voor Kruijswijk en de stilte daaromheen en daar heeft hij wel een punt. Er blijven niet heel veel potentiële kandidaten met ervaring over.
19 augustus 2016 12:00
@castoviejo
Er blijft ook niet zoveel ruimte voor over. Teunissen zal vervangen moeten worden in de klassieker formatie. Dan heb je nog 5 renners waarvan het contract nog niet is verlengd waarvan ik eigenlijk verwacht dat deze i.p. bij mogen tekenen tenzij ze zelf vertrekken.
Als er voldoende budget is geeft dat hoogstens ruimte voor twee klimknechten.
19 augustus 2016 12:39
@ Tutu @ Castroviejo, waar castroviejo op doelt is de afspraak die gemaakt is met Kruijswijk om zijn klimtrein te versterken. Een sponsor geeft in extra budget voorzien om Kruijswijk te kunnen behouden, en daar hoort dus ook het budget bij om extra klimknechten aan te trekken. De verwachting voor Kruijswijk en van veel mensen hier op Wielerflits dat er inderdaad 2 tot 3 klimknechten van een goed niveau worden aangetrokken. Kruijswijk zal inmiddels zijn lijstje hebben ingeleverd, en daar zal dus budget voor zijn, is het niet uit het reguliere budget, dan is het wel uit het extra sponsorbudget voor het behoud van Kruijswijk
19 augustus 2016 12:53
@Thailand@Tutu@Castroviejo, ik bedoelde idd met betrekking tot Kruiswijk, tis zonde on een aantal goede haalbare renners niet te zien komen
19 augustus 2016 13:15
Madrazo reed toch geen 6 jaar bij Movistar ?
19 augustus 2016 14:28
Inderdaad .. Madrazo reed volgens PCS vijf jaar voor dezelfde ploeg: 3 jaar Movistar en 2 jaar Caisse d'Epargne. Toch wel een leuke transfer. Die kan een paar broodnodige uitslagen gaan rijden voor Delko, want het is nog niet veel soeps dit jaar.
19 augustus 2016 14:36
Roglic werd pas vorig jaar oktober aangetrokken. Het is nu augustus. Dus geen paniek, mensen, komt goed met de versterkingen voor Kruijswijk.
19 augustus 2016 17:28
Jurgen vd Broeck, das wel een goeie aanwinst

Om te reageren moet je ingelogd zijn.