Wielertransfers 2017: Elmiger, Pelucchi, McCarthy, Cink…
Foto: Sirotti
zaterdag 15 oktober 2016 om 18:04

Wielertransfers 2017: Elmiger, Pelucchi, McCarthy, Cink…

We zitten inmiddels halverwege oktober en dus worden de plekjes bij de profploegen steeds schaarser. Welke renners weten toch nog een nieuwe werkgever te vinden? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten weer op een rijtje.

BORA-hansgrohe
Aleksejs Saramotins, Matteo Pelucchi (beiden IAM Cycling) en Jay McCarthy (Tinkoff) rijden volgend seizoen voor BORA-hansgrohe. Dat heeft de Duitse formatie deze week bekendgemaakt. BORA-hansgrohe neemt daarnaast afscheid van Dominik Nerz, Paul Voss en Ralf Matzka. Nerz beëindigt zelfs zijn carrière. “Dit is zwaar voor mij”, zegt hij in een persbericht, “maar ik word gedwongen te stoppen vanwege gezondheidsproblemen.”

BORA-hansgrohe heeft de selectie voor 2017 nu rond. Zes renners hebben op het einde van het seizoen nog contractverlenging gekregen. Het gaat daarbij om Christoph Pfingsten, Andreas Schillinger, Rüdiger Selig, Michael Schwarzmann, Cesare Benedetti en Shane Archbold.

BMC
Martin Elmiger moest na het stoppen van IAM Cycling op zoek naar een nieuwe ploeg en heeft die inmiddels gevonden. De 38-jarige Zwitser gaat komend seizoen koersen voor BMC. “Ik ben niet meer de jongste renner, dus het was niet makkelijk om een nieuw team te vinden, maar BMC is altijd één van mijn favoriete ploegen geweest”, aldus Elmiger in een persverklaring. “Ik zou graag Greg Van Avermaet aan een overwinning helpen in één van de klassiekers, en wellicht kan ik zelf iets winnen in kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Zwitserland.”

Chris Anker Sorensen

Chris Anker Sorensen

Fortuneo-Vital Concept
De 32-jarige Deen Chris Anker Sørensen, bekend om zijn waggelende rijstijl, doet een stapje terug. Hij verlaat Fortuneo-Vital Concept en trekt volgend jaar het shirt van Riwal Platform aan, een continentale ploeg uit eigen land. Fortuneo-Vital Concept neemt volgens Le Télégramme ook afscheid van Yauheni Hutarovich, Julien Loubet en Frédéric Brun. Brice Feillu en Arnaud Gerard mogen wel blijven. Zij hebben hun contract verlengd.

Marcin Białobłocki
CCC Sprandi Polkowice heeft Marcin Białobłocki aangetrokken. De 33-jarige Pool was de afgelopen twee seizoenen actief voor de Britse ONE-ploeg en kiest nu voor een formatie uit eigen land. Białobłocki staat bekend om zijn goede tijdrit. Hij werd eerder deze week veertiende op het WK tijdrijden. “Mijn doel is om mijn kwaliteiten als tijdrijder nog verder te verbeteren”, aldus Białobłocki op de website van zijn nieuwe ploeg.

Ondrej Cink
De 25-jarige mountainbiker Ondrej Cink maakt een opvallende stap. Hij heeft een contract getekend bij Bahrain-Merida. De Tsjech verruilt zijn mountainbike dus voor zijn wegfiets. “Ik weet dat ik veel ga moeten leren”, stelt Cinz op de ploegsite, “maar ik ben er klaar voor om daar hard aan te werken.”

Dimension Data
Twee jonge talenten krijgen een kans bij Dimension Data. De Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons (22) en de Australiër Ben O’Connor (20) worden prof bij de ploeg van Mark Cavendish. Gibbons komt over van de opleidingsploeg van Dimension Data, terwijl O’Connor dit jaar reed voor Avanti-IsoWhey.

Foto: Marcel Koch

Foto: Marcel Koch

Pieter Vanspeybroeck
Wanty-Groupe Gobert heeft zich versterkt met Pieter Vanspeybroeck. De 29-jarige Belg reed al sinds 2009 voor Topsport Vlaanderen-Baloise. “Hij is een renner met enorm veel potentieel”, aldus ploegbaas Hilaire Van der Schueren in een persbericht. “We hebben de echte Pieter Vanspeybroeck nog niet gezien. Hij reed een geweldig seizoen 2016. Ik hoop dat hij er nog een paar procentjes bijkrijgt. Hij kan een belangrijke renner voor Wanty-Groupe Gobert worden.”

Continentale transfers
Join-S|De Rijke, dat vanaf volgend seizoen door het leven gaat als Delta Cycling Rotterdam, heeft twee nieuwe renners aangetrokken. Rens Tulner (RWC Ahoy) en Jens van den Dool (GRC Jan van Arckel) komen de ploeg versterken. Er is ook nieuws over SEG Racing. De 20-jarige Brit Stephen Williams gaat namelijk voor de Nederlandse opleidingsformatie rijden.

Vrouwenpeloton
Giorgia Bronzini was eigenlijk van plan om na dit seizoen te stoppen, maar de tweevoudig wereldkampioene plakt er toch nog een jaartje aan vast. Ze heeft haar contract bij Wiggle-High5 met één seizoen verlengd.

Contractverlengingen
Er zijn de afgelopen dagen ook weer een aantal contractverlengingen gemeld. De volgende renners blijven langer bij hun ploeg: Kevin Reza (FDJ), Daryl Impey (Orica-BikeExchange), Arman Kamyshev, Bakhtiyar Kozhatayev, Andrey Zeits (Astana), Danilo Napolitano (Wanty-Groupe Gobert) en Marco Benfatto (Androni Giocattoli-Sidermec).

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2016 18:06
Danilo Napolitano blijft bij Wanty
15 oktober 2016 18:11
Nog een paar nationale kampioenen zonder ploeg volgend jaar zoals Blythe (Dimension Data?), Fumeaux, Bobridge en Kamp. Benieuwd waar ze terecht komen. Verwacht er wel nog een paar voor Bahrain Merida
15 oktober 2016 18:30
@woutie
Bobridge gaat terug Thuis op het velodrome rondje rijden, en wellicht bij een lokaal team op de weg. Die zien we dus wellicht nog in de TDU maar verder niet.
15 oktober 2016 18:36
Sagan moet het dus met een zwakke ploeg stellen. Misschien maar best zeker?:)
15 oktober 2016 19:22
Nerz einde carrière :O
15 oktober 2016 21:42
Op papier gaat Sagan er qua ploeg zelfs op achteruit dus. De centen waren zo goed als op zeker?
15 oktober 2016 22:03
Ondrej Cink weg uit de MTB!?!? Een van de talentvolste mtbers op dit moment!!!
15 oktober 2016 22:05
Op papier ? Deze ploeg ontstijgt nauwelijks het huidige niveau...Sagan zal zich vaak eenzaam voelen, maar daar is hij al aan gewend...
15 oktober 2016 23:24
Saramotins werd 14e in Wevelgem en 8e in Roubaix. Sterke pion erbij voor Sagan!
16 oktober 2016 07:35
Cink op verzoek van Merida? Opvallende stap
16 oktober 2016 09:19
Begint een mooi ploegje te worden dat BORA.
17 oktober 2016 22:13
Vreemd dat Giorgia Bronzini wilde stoppen, ze is 'pas' 33 jaar. Of is dat (Voigt, Nys etc. weggelaten) gewoon een normale leeftijd voor pensioen?
18 oktober 2016 07:40
Larry Warbasse trouwens naar Aqua Blue Sport, neem ik aan? Tweette onlangs dat hij uitkeek naar volgend seizoen, met daaronder een foto van een klavertje (shamrock) - een van de symbolen van Ierland.
18 oktober 2016 08:09
Misschien wel de beste ploeg mogelijk voor Saramotins, is gewoon een prima renner met name om alvast naar voren te sturen, dat wordt een vaste selectie op de keien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.