Wielertransfers 2017: TJ Sport, Zubeldia, Movistar, Morton, Breschel, Van den Bos…
Marco Marcato - foto: Sirotti
woensdag 28 september 2016 om 18:00

Wielertransfers 2017: TJ Sport, Zubeldia, Movistar, Morton, Breschel, Van den Bos…

In het najaar van dit wielerseizoen draait de transfercarrousel nog op volle toeren. In deze aflevering van onze serie Wielertransfers veel contractverleningen en renners die plekjes opvullen bij profploegen.

TJ Sport
De opvolger van Lampre-Merida, TJ Sport, heeft twee Italianen vastgelegd. Marco Marcato maakt de overstap van Wanty-Groupe Gobert. De 32-jarige oud-renner van Vacansoleil heeft voor twee jaar getekend bij de Chinese ploeg. Ook Andrea Guardini heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. De 27-jarige sprinter vertrekt na vier jaar bij Astana.

Trek-Segafredo
Bauke Mollema ziet Haimar Zubeldia en Laurent Didier langer in het tenue van zijn Trek-Segafredo-ploeg rijden. De inmiddels 39-jarige Zubeldia weet van geen ophouden en plakt er nog één jaar aan vast. De Luxemburger Didier (32) blijft nog twee jaar bij de formatie waar vanaf komend seizoen ook Alberto Contador en Steven de Jongh onder contract staan.

22-08-2016 Vuelta A Espana; jose joaquin rojas, movistar

José Joaquin Rojas – foto: Sirotti

Movistar
Liefst vier renners hebben hun contract verlengd bij Movistar. Het gaat om de ervaren en immer betrouwbare helpers Imanol Erviti (32), Rory Sutherland (34), José Joaquin Rojas (31) en Winner Anacona (28). Rojas is momenteel uit de roulatie met een beenbreuk, maar Movistar uit toch het vertrouwen in de Spaans kampioen.

Sergio Paulinho
Tinkoff stopt en Alberto Contador is vertrokken naar Trek-Segafredo. Tot op heden is het rond Sergio Paulinho nog stil. Volgens Ciclo21 kan hij naar Movistar trekken. De Portugees heeft nauwe banden met het management. Daarnaast zingen ook de namen van de talenten Richard Carapaz en Héctor Carretero (beiden Lizarte) rond bij de Spaanse telefonie-ploeg.

Matti Breschel
Een naar eigen zeggen ‘strontseizoen’ heeft Matti Breschel nog geen contract opgeleverd voor 2017. De Deen lijkt te kunnen vertrekken bij Cannondale-Drapac en is – zonder manager – op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij voert zelf de gesprekken en heeft meerdere contacten uitstaan, vertelt hij aan Ekstra Bladet. Aanbiedingen zijn er nog niet, maar hij wil koste wat kost in de WorldTour rijden volgend jaar. Een ProContinentale ploeg sluit Breschel uit.

08-07-2016 Tour De France; Tappa 07 L'isle Jourdain - Lac De Payolle; 2016, Cannondale - Drapac; Breschel, Matti; Col D'aspin;

Matti Breschel – foto: Sirotti

Lachlan Morton
Volgens CyclingTips is Lachlan Morton hard op weg om volgend seizoen in het shirt van Dimension Data rond te rijden. De Australische klimmer is 24, maar heeft al twee jaar onder contract gestaan bij Garmin-Sharp. Daar kwam hij niet uit de verf. Bij de Zuid-Afrikaanse ploeg krijgt hij een nieuwe kans op profniveau. Hij zal daarvoor het continentale Jelly Belly moeten verlaten.

Jip van den Bos
Boels-Dolmans heeft zich versterkt met Jip van den Bos. De pas 20-jarige renster uit het Noord-Hollandse Oostknollendam tekent voor twee jaar bij de formatie waar volgend jaar ook Anna van der Breggen koerst. De laatste twee jaar kwam Van den Bos uit voor Parkhotel Valkenburg. Naast het fietsen zal ze ook haar studie aan de Johan Cruijff University voortzetten.

foto: Marcel Koch

Gijs Van Hoecke naar LottoNL-Jumbo? – foto: Marcel Koch

Topsport Vlaanderen-Baloise
De talentenploeg van België moet een nieuw blik talenten opentrekken. Lindsey De Vylder, Benjamin Declercq en Christophe Noppe zijn de gelukkigen, aldus Het NieuwsbladHet drietal zal vanaf 2017 neoprof zijn bij de formatie van Walter Planckaert en komt over van EFC-Etixx. Volgens DirectVelo komt ook Edward Planckaert de rangen versterken, hij maakt de stap van Lotto Soudal U23.

Waar renners komen, moeten ook renners gaan. De transfer van Floris De Tier naar LottoNL-Jumbo was al zeker, maar volgens Het Nieuwsblad wordt hij vergezeld door Gijs Van Hoecke. Daarnaast gaat Otto Vergaerde op eigen verzoek weg bij Topsport Vlaanderen-Baloise.

Vegard Breen
Fortuneo-Vital Concept heeft Vegard Breen een contractvoorstel gedaan, maar de Noor heeft dat geweigerd. Ploegmanager Emmanuel Hubert zegt over bepaalde voorwaarden geen overeenstemming bereikt te hebben met de Noor. De 26-jarige coureur, die eerder twee jaar uitkwam voor Lotto Soudal, kan volgens procycling.no rekenen op interesse van Bahrain Merida.

Fredrik Strand Galta
Een uitstap naar Delko Marseille Provence KTM heeft Fredrik Strand Galta niet het gewenste resultaat opgeleverd. Na één seizoen keert de 23-jarige Noor alweer terug naar de ploeg waar hij daarvoor reed: Coop-ØsterHus.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
28 september 2016 18:10
Lindsay De Vylder lijkt me eerder een naam voor het vrouwenwielrennen.
28 september 2016 18:11
Breschel zou een goede knecht zijn voor Boom.
28 september 2016 18:24
@Quick step minded: Als je die naam nu pas voor het eerst tegenkomt, wordt het tijd dat je je eens in het beloftecircuit verdiept. Uitstekende coureur. Opvallend dat Otto Vergaerde zelf uit Topsport Vlaanderen stapt, dat lijkt me een primeur. Over het algemeen vertrekken er daar weinig met dichtslaande deuren. Breschel lijkt een alles of niets-poging te doen, maar zijn weigering om een niveautje lager te rijden zou wel eens fin du carriere kunnen betekenen.
28 september 2016 18:31
Als ik die naam voor het eerst tegenkom wordt het tijd dat Lindsay de Vylder eens snel in een mooie koers op tv in beeld rijdt bedoel je. En ja, het is een meidennaam, onbegrijpelijk om deze een knul toe te kennen, hopelijk maakt hij desondanks wat van.
28 september 2016 18:32
Imanol !!!!!
28 september 2016 18:34
Michel Kreder?
28 september 2016 19:06
Bij Topsport vertrekt ook Tim DeClercq naar Etixx en schijnt Pieter van Speybrouck naar Wanty te gaan.
Lampre haalt goede renners deze transferperiode.

Edit redactie: Zie oude transferoverzichten
Edit: Ah: verkeerd begrepen, dacht dat dat alineaatje een opsomming was van vertrekkende renners van Topsport.

Ik dacht dan weer altijd dat Jip een jongensnaam was.
28 september 2016 19:13
Lindsey? Direct voor de rechter slepen, die ouders.

@GreenDay, overdrijf anders. Heeft hij wel eens een beloftenkoers met faam gereden (genre WK, Avenir, Aosta, Nations Cup)?
28 september 2016 19:20
"A boy named Lidsay"

Sue is dan toch nog iets beter
28 september 2016 20:01
Hoe is het eigenlijk met Theo Bos, gaat die volgend jaar nog weer de weg op voor DDD?
28 september 2016 20:12
Breschel voor de hereniging met TLJ? Al was dat voorheen niet zo'n succesvol huwelijk...
28 september 2016 20:16
SEG Cycling: Michel Kreder came to the office to sign his new contract. We can't tell you yet where he's going, but it will for sure be an exciting new experience abroad! Happy for you, Michel!

Waar zal dat zijn? In het buitenland dus.
28 september 2016 20:16
lol @ Timocycling :):):)
Boom niet blij
28 september 2016 20:31
Ook Michel terug naar Wanty? Kan eigenlijk weinig andere opties bedenken.
28 september 2016 21:59
Theo Bos heeft geen contract meer bij DD.
Zubeldia blijft ook maar rijden? Trek zou beter die Amerikaanse talenten een kans geven
28 september 2016 23:41
einde carriere dus voor Breschel ?
29 september 2016 08:37
Vergaerde heeft een andere ploeg maar nog niet bekendgemaakt welke. Gewoon in goede harmonie

Kreder naar Katusha? Dat is tegenwoordig SEG's nieuwste outlet, naast cannondale natuurlijk. Of Wanty inderdaad want die zien echt alleen maar kwaliteit vertrekken
29 september 2016 09:31
Nu Dupont niet komt, Theo terug naar TLJ als 2e / back up sprinter? Met één sprinter het seizoen is, lijkt me niet verstandig en inmiddels lijkt het er op dat Theo eindelijk van een fatsoenlijk treintje gebruik zou kunnen maken!
30 september 2016 18:47
De Tier naar TLJ, dat moet ik gemist hebben. Vind ik wel een heel mooie aanwinst, jongen met heel veel talent die ik eerder bij het Belgische Lotto verwacht had.
30 september 2016 18:57
Arredondo naar Vini Fantini >

Of loop ik hopeloos achter ?

http://www.nippovinifantini.com

Om te reageren moet je ingelogd zijn.