Wielertransfers 2018: Giraud, Canal, Vorarlberg Santic, Wright…
Foto: Sirotti
dinsdag 12 december 2017 om 16:21

Wielertransfers 2018: Giraud, Canal, Vorarlberg Santic, Wright…

Nog een kleine drie weken wachten en dan zal het nieuwe jaar weer worden ingeluid. Dit betekent ook dat het nieuwe wielerseizoen met rasse schreden dichterbij komt, met de in januari al te rijden Tour Down Under en Vuelta a San Juan. De meeste ploegen zitten dan ook al vol met het oog op 2018. Desalniettemin weet een enkele renner nog in extremis een contract te versieren. WielerFlits bundelt traditiegetrouw de laatste nieuwtjes.

Benjamin Giraud
Het bericht kwam afgelopen november als een donderslag bij heldere hemel. Voor het Franse continentale Armée de Terre, in 2017 nog zo succesvol met een negende plaats in de eindstand van de UCI Europe Tour, viel het doek na het afhaken van het Franse ministerie van Defensie. Voor de dertien coureurs die al in dienst waren van de legerformatie werd de toekomst op korte termijn veiliggesteld, door het besluit van het leger om te voldoen aan de financiële verplichtingen. Voor de zeven nieuwkomers was er minder goed nieuws. De contracten die zij hadden ondertekend, werden nietig verklaard.

Een van die zeven pechvogels luistert naar de naam Benjamin Giraud. De Franse sprinter – die maar liefst zeven jaar actief was voor Delko Marseille Provence KTM – was de afgelopen weken nog angstvallig op zoek naar een nieuwe werkgever. Dit bleek echter zonder succes. In een interview met DirectVelo laat Giraud nu weten zijn fiets aan de wilgen te hangen, ondanks de mogelijkheid zijn carrière te verlengen op amateurniveau. De 31-jarige Fransman boekte in zijn loopbaan zeven profzeges, waaronder twee etappes in zowel de Tour of China I als de Ronde van Taiwan.

Fabien Canal
Een voormalig Armée de Terre renner die wél heeft besloten om een stap terug te doen naar de amateurs, is Fabien Canal. De 28-jarige Fransman was in het verleden actief als mountainbiker, maar timmert de laatste jaren aan de weg als crosser. Zo won hij dit seizoen al de derde manche van de Coupe de France, waar hij ook aan de leiding staat van het algemeen klassement.

Vorarlberg Santic
Het Oostenrijkse Voralberg Santic heeft zich op het laatste moment nog weten te verzekeren van de diensten van respectievelijk Davide Orrico, Joeri Stallaert en Lukas Ruegg. De 27-jarige Italiaan Orrico eindigde afgelopen seizoen nog knap als derde in de GP Lugano. Hij is afkomstig van het eveneens continentale Sangemini-MG.Kvis. De één jaar jongere Stallaert – die zijn carrière begon bij Landbouwkrediet – was de afgelopen drie seizoenen actief voor Cibel-Cebon. De Belg kende voor die ploeg een sterk 2017, met een ritzege in de Franse rittenkoers Kreiz Breizh Elites en maar liefst vijftien top-tien noteringen. De nog altijd maar 21-jarige Zwitser Ruegg staat dan weer te boek als een talent.

Mitch Wright
Tot slot is er nog een opvallende move te melden op Nederlands clubniveau. Willebrord Wil Vooruit is er namelijk in geslaagd om Mitch Wright te strikken voor 2018. De 19-jarige Australiër kroonde zich het voorbije seizoen tot nationaal kampioen op de weg bij de junioren. In het Noorse Bergen mocht hij in diezelfde leeftijdscategorie Australië vertegenwoordigen in de individuele tijdrit. Hij klokte uiteindelijk de zeventiende tijd, op een kleine minuut van supertalent Thomas Pidcock.

https://www.instagram.com/p/BcRf0I2A96_/

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.