Wielertransfers 2018: Mas, Caja Rural, Steels, Thomas, Destil Piels…
maandag 28 augustus 2017 om 12:15

Wielertransfers 2018: Mas, Caja Rural, Steels, Thomas, Destil Piels…

We naderen september en dat betekent dat veel selecties al van vers bloed zijn voorzien. De laatste dagen hebben verschillende ploegen nieuwe renners gepresenteerd, en zijn veel teams bezig om huidige contracten te verlengen. Wat speelt er in de wandelgangen? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten op een rij.

Enric Mas
Quick-Step Floors-teammanager Patrick Lefevere heeft sinds de eerste van augustus met het vertrek van sterkhouders als Marcel Kittel, Daniel Martin en Matteo Trentin al flink wat teleurstellingen moeten slikken. Daar staat tegenover dat de Belgische formatie door de contractverlenging van Enric Mas nog twee jaar langer kan rekenen op de diensten van het Spaanse toptalent. De 22-jarige klimmer – op dit moment actief in de Vuelta a España – wist in zijn eerste jaar bij de profs al als tweede te eindigen in de Ronde van Burgos. “Ik ben ervan overtuigd dat ik binnen dit team kan groeien als renner. Mijn uiteindelijke doel is om mee te doen voor het klassement in grote rondes”, aldus Mas.

Zdenek Stybar
Quick-Step Floors heeft overigens niet alleen Enric Mas langer aan zich weten te binden. Ook Zdenek Stybar heeft zijn contract verlengd tot en met 2019. De 31-jarige Tsjech – dit seizoen nog tweede in Parijs-Roubaix – rijdt al sinds 2011 voor de formatie van Patrick Lefevere. De ex-crosser boekte in zijn carrière al ritwinst in zowel de Tour als Vuelta, en won in 2013 de Eneco Tour.

Caja Rural
Wilier Triestina neemt afscheid van zijn twee Spaanse werknemers. Julen Amezqueta en Cristian Rodríguez maken namelijk de overstap van de Italiaanse Procontinentale formatie naar het Spaanse Caja Rural. Beide coureurs tekenen een contract voor één seizoen. De 24-jarige Amezqueta, in 2015 nog winnaar van de Ronde van Portugal voor beloften, parkeerde zichzelf dit jaar nog op een 99e plaats in de Giro d’Italia. Voor de 22-jarige Rodríguez – die zich dit seizoen naar een vierde stek in de Ronde van de Apennijnen wist te fietsen – betekent het een terugkeer op het oude nest. Hij reed namelijk twee jaar voor de opleidingsploeg van de Spaanse Procontinentale formatie.

Stijn Steels
Stijn Steels zal in 2018 het tenue van Veranda’s Willems-Crelan verdedigen. De 28-jarige Belg – neef van voormalig topsprinter Tom Steels – verlaat het eveneens Procontinentale Sport Vlaanderen-Baloise. Voor deze ploeg was hij de afgelopen vier seizoenen actief. Bij de formatie van teammanager Nick Nuyens zal hij onder meer een dienende rol vervullen voor kopman Wout van Aert in de voorjaarsklassiekers.

Benjamin Thomas
FDJ heeft de strijd gewonnen om de handtekening van de gewilde Benjamin Thomas. De 21-jarige Fransman was dit jaar de grote slokop op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Hongkong, met goud in het omnium en in de ploegkoers. Voor het continentale Armée de Terre maakte hij dit seizoen ook indruk op de weg met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke en VOO-Tour de Wallonie. Bij de Franse WorldTour-formatie zal hij de baan en weg blijven combineren, met de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn (2018) en de Olympische Spelen van Tokio (2020) als hoofddoelen.

Julien Mortier
WB-Veranclassic-Aqua Protect heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van Julien Mortier. De nog altijd maar 20-jarige Belg maakt de overstap van opleidingsploeg AGO-Aqua Service, na voldoende indruk te hebben gemaakt als stagiair. Zo werd hij vijf dagen geleden nog achtste in de Druivenkoers in Overijse.

Destil-Piels 
Destil-Piels neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Joey van Rhee. De 24-jarige coureur uit Nijverdal past niet meer in de plannen van de Nederlandse continentale formatie, die wil verjongen. Van Rhee wist dit jaar onder meer de prijs van de strijdlust in de Ster ZLM Toer te bemachtigen. Hij hoopt op korte termijn bekend te maken waar hij volgend jaar zal koersen. “De keuze is echter beperkt. Veel ploegen mikken op beloften. Ik wil er echter – na een verloren 2016 – nog één jaar alles voor doen”, aldus Van Rhee tegenover Cyclingonline.nl

Delta Cycling Rotterdam
Delta Cycling Rotterdam heeft zijn eerste aanwinst voor 2018 binnen. De achttienjarige Marijn van den Berg verruilt Willebrord Wil Vooruit voor de continentale Rotterdamse formatie. Hij hoopt te kunnen schitteren in het voorjaar. “Door wedstrijden te rijden met de nationale selectie, heb ik geleerd om me te handhaven op het hoogste niveau. Ik hoop dat ik daar volgend jaar de vruchten van pluk”, aldus een optimistische Van den Berg.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2017 12:22
Jai Hindley naar Sunweb. Mooie renner 10e in de toekomst, 2e Herald Sun en meer mooie resultaten.
(Las het althans op hun Instagram)
28 augustus 2017 12:24
Stybar langer bij QS tot 2019
28 augustus 2017 12:29
Jack Bauer naar Orica, ook het vermelden waard
28 augustus 2017 12:33
Sunweb op de Australische tour qua talenten, vorig jaar al Hamilton en nu hindley en storer
28 augustus 2017 12:35
Stybar? Wat is het akelig stil geworden rond hem.
28 augustus 2017 12:45
Quick-step heeft maar 25 renners onder contract voor volgend jaar...
28 augustus 2017 12:52
Ja ook quickstep moet het met iets minder geld gaan doen dus een logisch gevolg
28 augustus 2017 14:35
Wat gaat Lefevere nu doen voor zijn voorjaarsploeg? Bij Cannondale shoppen? Dylan van Baarle, Langeveld, Vanmarcke?
28 augustus 2017 14:39
@leegloper : gilbert, stybar, terpstra, gaviria en viviani en voor het ardense luik, alaphilippe, vakoc, jungels, de plus... Ik denk dat er veel ploegen het met minder moeten doen.
28 augustus 2017 14:48
@Fringala: Je vergeet Lampaert nog!!
28 augustus 2017 14:58
Vanmarcke zal sowieso niet naar Quick step gaan @leegloper.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170828_03038776
28 augustus 2017 19:24
Vanmarcke is geen renner voor QST. Mist koersinstinct. Van Baarle mag altijd komen, net als Mullen.
28 augustus 2017 19:56
De kop lezende dacht ik dat Thomas bij Sky vertrok. Gelukkig voor Sky is dat niet het geval.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.