Wielertransfers 2019: Quintero, Quinn, Corbel, Tleubayev, Berhane, Rebellin, e.a.
Carlos Quintero - foto: Sirotti
woensdag 7 november 2018 om 18:00

Wielertransfers 2019: Quintero, Quinn, Corbel, Tleubayev, Berhane, Rebellin, e.a.

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Carlos Quintero, Sean Quinn, Erwann Corbel, Ruslan Tleubayev, Matvey Mamykin, Natnael Berhane, Andriy Zeits, Burgos-BH en good old Davide Rebellin.

Carlos Quintero definitief naar Manzana Postobon
Manzana Postobon heeft de komst van Carlos Quintero bevestigd. De transfer van de 32-jarige Colombiaan naar de ProContinentale-formatie hing al langere tijd in de lucht. Voorheen reed hij in dienst van Team Colombia onder meer tweemaal de Giro d’Italia en éénmaal de Vuelta a España. “Het maakt me erg blij dat ik me bij Manzana Postobon mag voegen, want hierdoor kan ik terugkeren naar Europa. Ik mag opnieuw een Colombiaans merk vertegenwoordigen in de Europese wielersport, in de grootste koersen en op de belangrijkste wegen van de wereld”, aldus Quintero op de ploegsite.


Hagens Berman Axeon geeft Sean Quinn profcontract
Sean Quinn heeft een profcontract getekend bij Hagens Berman Axeon. De pas 18-jarige klimmer eindigde dit jaar in de top-10 van de Course de la Paix Juniors, de Tour du Pays de Vaud, de Saarland Trofeo en de Tour de l’Abitibi. Tijdens de WK-wegwedstrijd voor junioren in Innsbruck werd hij tiende. “Ik hoop mijn capaciteit te verbeteren, zodat ik me kan mengen in de strijd en tegelijkertijd het team kan helpen in langere koersen. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen als mogelijk.”


Erwann Corbel zet punt achter carrière 
Erwann Corbel zal volgend jaar niet meer in het profpeloton te bewonderen zijn. De 27-jarige Fransman zet een punt achter zijn carrière. Dit laat de renner weten in een uitgebreid interview met Le Telegramme. Vrede heeft hij er echter niet mee. “Het profwielrennen wil me niet meer. Ik ben teleurgesteld. Om op deze manier te eindigen… Ik ben veel te goed daarvoor”, klinkt hij ietwat verbitterd.

“Ik zag mezelf nog mooie dingen doen als wielrenner, bijvoorbeeld de Tro-Bro Léon winnen. Ik had op meer erkenning gerekend.” Corbel werd in 2013 prof bij Bretagne-Séché Environnement. Na twee jaar werd zijn contract niet verlengd, waarop hij zich weer moest bewijzen bij de amateurs. Dat deed hij, aangezien hij aan het einde van 2016 een verbintenis aanging met Vital Concept. Hij won tweemaal een etappe in de Kreiz Breizh Elites.


Ruslan Tleubayev hangt eveneens fiets aan de wilgen 
Niet alleen Erwann Corbel kapt ermee: Ruslan Tleubayev hang eveneens zijn fiets aan de wilgen. De Kazach laat dit weten aan Prosports.kz. Tleubayev maakte in 2012 promotie van de opleidingsploeg van Astana naar de WorldTour-formatie. De 31-jarige renner – die relatief snel aan de meet was – won in 2016 een etappe in de Tour of Hainan. Daarnaast werd hij in 2014 Aziatisch kampioen op de weg.


Matvey Mamykin doet open sollicitatie 
Eerder gingen we in de rubriek ‘renner zoekt team’ al uitgebreid in op de situatie van Matvey Mamykin. Dat de Russische klimmer de wanhoop nabij is, blijkt uit een oproep die hij heeft gedaan op Twitter. “Hallo allemaal! Jammer genoeg heb ik nog altijd geen ploeg, maar ik ben nog steeds op zoek.”

“Beter om het hier te proberen dan om op te geven. Dus, als iemand geïnteresseerd is, neem contact met me op”, zo laat de 24-jarige renner weten. Mamykin ontbond in augustus zijn contract bij Burgos-BH, na slechts elf koersdagen voor de Spaanse ploeg.


Berhane komt, Teklehaimanot gaat bij Cofidis
Cofidis heeft haar selectie voor 2019 compleet. De Franse ProContinental-formatie heeft met Natnael Berhane haar laatste aanwinst gepresenteerd, wat neerkomt op een rennersbestand van 28 coureurs. “Ik ben uitermate gelukkig, want ik wilde graag terug naar Frankrijk na twee prachtige jaren bij Europcar”, stelt Berhane. Teammanager Cedric Vasseur wilde zich versterken met een renner die zich reeds bewezen heeft op WorldTour-niveau. “We willen Natnael de kans bieden om ook zijn eigen kansen te gaan, nadat hij de afgelopen jaren vooral geknecht heeft. Met zijn veelzijdigheid is hij een goede aanwinst voor ons.”

Met het completeren van de selectie, komt er een eind aan de samenwerking van Cofidis met Daniel Teklehaimanot. De Eritreeër kwam slechts één seizoen uit voor de Franse equipe.

Exit Teklehaimanot – foto LaPresse/Fabio Ferrari


Zeits begint aan twaalfde seizoen bij Astana
Andrey Zeits en Astana. Het blijkt al jarenlang een goed huwelijk. Beide partijen hebben dan ook besloten om nog een seizoen verder te doen met elkaar. “Astana is voor mij speciaal, omdat het een nationaal project is”, stelt de 31-jarige Kazach in een persbericht. “Ik voel me nog altijd sterk en heb motivatie genoeg om de kopmannen van de ploeg te helpen.”

Dat onderstreept teammanager Aleksandr Vinokourov: “Andrey is een van de sterkste en meest ervaren Kazachse renners in het WorldTour-peloton. Zijn inspanning voor de kopmannen in de jongste Giro d’Italia en Vuelta a España was erg waardevol. Wij rekenen ook komend seizoen op hem tijdens de grote rondes.”


Burgos-BH verwelkomt twee Portugezen
Jetse Bol krijgt twee nieuwe Portugeze ploeggenoten. Volgens Zikoland heeft Burgos-BH namelijk Nuno Bico en José Fernandes aangetrokken. De 24-jarige Bico komt over van Movistar, waar hij niet de meest makkelijke twee eerste jaren als prof meemaakte. De Portugees hoopt bij de Spaanse ProContinental-formatie meer voor eigen kans te rijden. Zijn landgenoot Fernandes staat te boek als een rondetalent. De 23-jarige renner van W52/FC Porto was dit najaar actief als stagiair bij EF Education First-Drapac. Vorig jaar won Fernandes de Ronde van Portugal voor beloften.


Rebellin gaat nog een jaartje door
Davide Rebellin weet niet van ophouden. De 47-jarige Italiaan plakt er namelijk nog een jaar aan vast, weet SpazioCiclismo. Hij kwam in 2018 uit voor het Algerijns-Belgische Sovac-Natura4Ever. In het shirt van dat team won hij nog een rit in de Algerijnse rittenkoers Tour International de la Wilaya d’Oran (2.2) en werd hij daar tweede in het eindklassement. In Europa kon de veteraan en voormalig wereldtopper geen potten breken. Volgens het Italiaanse wielermedium schermt Rebellin met twee voorstellen, maar is het niet duidelijk op welk niveau de geïnteresseerde ploegen uitkomen.

Davide Rebellin – foto: Sirotti

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.