Wielertransfers 2019: Egoitz Fernández, Marino Kobayashi, UKYO
foto: Sirotti
woensdag 28 november 2018 om 19:06

Wielertransfers 2019: Egoitz Fernández, Marino Kobayashi, UKYO

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Egoitz Fernández, Marino Kobayashi en het Japanse UKYO.

Egoitz Fernández zet punt achter carrière
Egoitz Fernández stopt na twee seizoenen alweer met wielrennen. De 26-jarige Bask maakte in 2017 zijn profdebuut voor het Japanse UKYO. Hij wist dat jaar een etappe in de Tour de Tochigi te winnen. Daarnaast werd hij knap vierde in het Circuito de Getxo.

Dit seizoen reed Fernández voor het continentale Fundación Euskadi, een opleidingsploeg mede opgericht door Mikel Landa. Hij eindigde in juli nog als zevende in het Circuito de Getxo.


Marino Kobayashi blijft actief in Europa 
Marino Kobayashi kreeg onlangs te horen dat er geen plaats meer voor hem is bij Nippo Vini Fantini-Europa Ovini. De 24-jarige Japanner hoeft echter niet te treuren, want ook komend seizoen zal hij in Europa actief zijn. Hij heeft namelijk een contract getekend bij de Italiaans-Roemeense ploeg MSTina-Focus.

Bij de continentale formatie komt hij een oude bekende tegen met teammanager Stefano Giuliani. De oud-renner werkte bij Nippo Vini Fantini namelijk eerder samen met Kobayashi. Overigens zal MSTina-Focus volgend jaar verder gaan onder de naam Giotti-Victoria Palomar. Binnenkort zal de definitieve selectie worden gepresenteerd.


UKYO begint met tien renners aan nieuwe seizoen
Marino Kobayashi komt in 2019 dus uit voor een Italiaanse ploeg, maar Kohei Uchima – die ook moest vertrekken bij Nippo Vini Fantini-Europa Ovini – keert terug naar zijn thuisland Japan. De 30-jarige renner heeft een contract getekend bij UKYO, de formatie van Raymond Kreder.

Daarnaast heeft de continentale ploeg zich versterkt met de Australiër Sam Crome. De 24-jarige renner reed dit jaar naar ereplaatsen in de Tour of Japan (6e) en de Tour of China I (4e). Daarnaast won hij de slotetappe van de Herald Sun Tour. Zijn nieuwe ploeg UKYO zal het komende seizoen aanvatten met in totaal tien renners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.