Wielertransfers 2019: Enrique Sanz, Fabio Duarte, Jakob Egholm, Marjolein van ’t Geloof, Rafael Silva
foto: Sirotti
zaterdag 3 november 2018 om 10:00

Wielertransfers 2019: Enrique Sanz, Fabio Duarte, Jakob Egholm, Marjolein van ’t Geloof, Rafael Silva

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met ditmaal Enrique Sanz, Fabio Duarte, de juniorenkampioen van 2016 Jakob Egholm, Marjolein van ’t Geloof en Rafael Silva.

Enrique Sanz ook in 2019 bij Euskadi Murias
Euskadi-Murias heeft het contract van Enrique Sanz verlengd, waardoor de 29-jarige Spanjaard ook in 2019 voor de ProContinentale formatie uitkomt. Eerder reed hij vijf seizoenen voor Movistar, waarna hij via Wilier-Southeast en Raleigh GAC terechtkwam bij de ploeg van Jon Odriozola. “Erg blij dat ik heb bijgetekend bij Euskadi-Murias voor 2019”, reageert hij op zijn social media. “Veel dank aan de ploeg voor het geduld dat ze met me hebben. De situatie is niet altijd even makkelijk geweest, maar met elkaar gaan we deze mooie uitdaging voortzetten. Ik hoop dat ik in 2019 het beste van me kan laten zien.”


Fabio Duarte weg bij Manzana Postobon
Het lijkt erop dat Fabio Duarte na één seizoen de deur alweer achter zich dichttrekt bij Manzana Postobon. De 32-jarige Colombiaan ambieert een vervolg van zijn loopbaan in Europa, weet Ciclismo Internacional. De wereldkampioen bij de beloften van 2008 was één van de vier beoogde speerpunten bij de ProContinentale formatie voor volgend seizoen, maar kon geen overeenstemming bereiken met de ploegleiding en zou nu meerdere opties aan het bekijken zijn. Zo zou hij verschillende aanbiedingen op zak hebben, waaronder uit Europa.


Juniorenkampioen van 2016 naar Hagens Berman Axeon
Hagens Berman Axeon heeft zich voor komend seizoen verzekerd van Jakob Egholm (20), de wereldkampioen van 2016 bij de junioren. De Deen komt over van Team Waoo, waarvoor hij dit seizoen onder meer zevende was in de Deense eendagswedstrijd Skive-Løbet en Eschborn-Frankfurt voor beloften. Bij zijn nieuwe ploeg wil hij werken aan zijn klimcapaciteiten, zonder dat dit ten koste gaat van zijn kracht als explosieve renner. “Ik denk dat dit me een kanshebber maakt in veel koersen, naast dat ik een goede knecht kan zijn voor mijn ploeggenoten.”


Alé Cipollini haalt Marjolein van ’t Geloof
Marjolein van ’t Geloof (22) verruilt Lotto Soudal Ladies voor het Italiaanse Alé Cipollini, waar ze komend seizoen ploeggenote wordt van onder anderen Karlijn Swinkels. “Ik ben erg dankbaar dat Alé Cipollini me bij de ploeg heeft gehaald”, reageerde Van ’t Geloof, die dit jaar onder meer vierde was in de EPZ Omloop van Borsele. “Ik hoop veel te leren van de andere rensters in het team. Dit wordt mijn tweede jaar op WorldTour-niveau; ik hoop beter te worden in de grote wedstrijden en wil het team zoveel helpen als ik kan.”


Rafael Silva langer bij Efapel
Rafael Silva (27) rijdt ook de komende twee seizoenen in de kleuren van het Portugese Efapel. De continentale formatie maakte vandaag de contractverlenging bekend van de renner, die al sinds 2014 aan de ploeg verbonden is. “Ik ben dankbaar voor de afgelopen seizoenen in deze familie en hoopt dat ik in de komende twee jaren het team op de weg terug te betalen voor alles wat ze al voor me hebben betekend.” Eerder bond de ploeg Sergio Paulinho al langer aan zich.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.