Wielertransfers 2019: Michael Valgren, André Greipel, CCC, Loïc Vliegen, Guillaume Martin
Michael Valgren - foto: Marcel Koch (archief)
woensdag 25 juli 2018 om 08:30

Wielertransfers 2019: Michael Valgren, André Greipel, CCC, Loïc Vliegen, Guillaume Martin

1 augustus nadert en dat betekent dat transfers bijna officieel bekendgemaakt mogen worden. De transfercarrousel draait in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten op een rijtje.

Michael Valgren praat met meerdere ploegen
Ploegleider Brian Holm van Quick-Step Floors heeft tegen de Deense televisiezender TV2 gezegd dat zijn ploeg in onderhandeling is met Michael Valgren. De Deen is momenteel actief in de Tour de France voor Astana. Dit jaar zegevierde hij in de Amstel Gold Race en de Omloop Het Nieuwsblad. Valgren is gewild goed, want volgens Het Nieuwsblad schijnt ook Dimension Data te azen op zijn handtekening, terwijl eerder ook Trek-Segafredo genoemd werd.

André Greipel kan ook naar CCC
De nieuwe CCC-ploeg heeft verregaande interesse in André Greipel. Dat bevestigt Jim Ochowicz, nu nog de manager van BMC, aan Het Nieuwsblad. “Greipel is ondanks zijn leeftijd een sprinter die nog mogelijkheden heeft. Ik acht hem ook volgend jaar in staat om nog op hoog niveau dikwijls te winnen”, aldus Ochowicz. Naar verluidt zet CCC volledig in op het eendagswerk rondom Greg Van Avermaet. Richie Porte trekt de deur achter zich dicht en de WorldTour-formatie zal geen nieuwe klassementstopper aantrekken.

Ewan neemt deel van trein mee naar Lotto Soudal
Volgens diverse geruchten in Belgische en Italiaanse media is Caleb Ewan niet de enige coureur die van Mitchelton-Scott naar Lotto Soudal vertrekt. Ook vaste helpers Luka Mezgec en Roger Kluge kunnen naar de Belgische formatie. De Sloveense en Duitse hardrijder hebben een aflopende verbintenis bij Mitchelton-Scott.

Loïc Vliegen doet stap terug
Het was lang onduidelijk of de wielerploeg van BMC wel kon doorgaan in 2019. Nu dat wel zo is, kunnen diverse renners tekenen bij de opvolger CCC. De Belg Loïc Vliegen koos echter eieren voor zijn geld. De Waal tekent volgens Het Nieuwsblad een contract bij Wanty-Groupe Gobert. De Waalse ploeg wilde dit gisteren tijdens de rustdag bekendmaken, maar daar werd een stokje voor gestoken. Transfers mogen pas op 1 augustus officieel worden.

Guillaume Martin – foto: Sirotti

Guillaume Martin slaat WorldTour-interesse af
De jonge klimmer Guillaume Martin wordt door twee ploegen begeerd, UAE Emirates en AG2R La Mondiale hebben interesse in de renner die vorig jaar als 23e eindigde in de Tour de France. De Fransman kan het volgens Het Nieuwsblad echter niet eens worden met een van beide ploegen. Daarom denkt Martin nu serieus na over een langer verblijf bij zijn huidige ploeg Wanty-Groupe Gobert.

Laurens De Vreese blijft op zijn post
Het contract van Laurens De Vreese bij Astana kan verlengd worden. “De handtekening staat nog niet op papier, maar we zijn zo goed als rond voor minstens één extra seizoen. Er kan wel nog over de lengte gediscussieerd worden”, vertelt Billy Reynders, de makelaar van De Vreese, tegen Het Nieuwsblad. De 29-jarige Belg had ook de overstap kunnen maken naar de CCC-ploeg rond Van Avermaet.

In de categorie ‘Fiets aan de Wilgen’: Gregory Rast
De wielercarrière van Gregory Rast zit er na dit seizoen op. De 38-jarige Zwitser sluit zijn loopbaan af bij Trek-Segafredo en wordt er direct ploegleider, schrijft Het Nieuwsblad. Rast was de voorbije seizoenen een belangrijke schakel in de klassiekercampagne van de Amerikaanse formatie. Huidige ploegleiders Alain Gallopin en Dirk Demol (die naar Katusha-Alpecin kan) hebben nog geen nieuw contract aangeboden gekregen van Trek-Segafredo.

Profdebuut Matthieu Burgaudeau bij Direct Energie
Er is ook nieuws over een andere (jonge) Fransman. Direct Energie heeft op Twitter namelijk bekendgemaakt dat Matthieu Burgeaudeau vanaf 2019 de kleuren van de ProContinentale ploeg zal verdedigen. De 19-jarige renner mocht in 2017 als stagiair bij Direct Energie al enkele maanden snuffelen aan het hoogste niveau. Burgaudeau wist dit seizoen goede sier te maken in onder meer de Giro d’Italia U23. In de Italiaanse rittenkoers voor beloften wist hij zich tweemaal bij de eerste tien te sprinten. Hij werd in het voorjaar ook nog derde in de U23-versie van Gent-Wevelgem, ook wel bekend als de Kattekoers.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2018 08:32
In welke rol wil CCC Greipel hebben. Als 1e sprinter lijkt me niet.
25 juli 2018 08:49
Guillaume Martin zit goed bij Wanty. Als ze zijn salaris verhogen blijft hij hopelijk. Wanty heeft hem ook nodig ivm de wildcard voor de Tour. Bij deze ploeg kan hij helemaal zijn eigen plan trekken.
25 juli 2018 10:30
@coenj

Als helper in het voorjaar voor Van Avermaet. En als sprinter wanneer er geen andere troef aanwezig is wss.
25 juli 2018 10:37
Vliegen liet toch de afgelopen tijd vlagen van talent zien. Goede move van Wanty die hopelijk een echt Belgisch klimteam weet op te zetten. Dan is er een all-round topteam (QS), een sprint en klassiekteam (LS) en een klimteam (Wanty).
25 juli 2018 10:41
Greipel zou wel een goede knecht zijn voor Van Avermaet, hij heeft bij Lotto al bewezen goe te zijn in de klasseiekers. Misschien dat ze Greipel gaan omscholen van spinter naar knecht. Beetje als Bennatti maar dan voor de vlaamse koersen.
De hele ploeg rond Van Avermaet bouwen is wel een risico, stel Van Avermaet raakt geblesseerd, dan blijft wel een heel magere ploeg over om het maar helemaal niet te hebben over de rondes waar ze grotendeels voor niets gaan rondrijden.
25 juli 2018 12:56
Greipel gaat daar gewoon als sprintkopman en knecht in het voorjaar
25 juli 2018 13:00
@coenj
Bij BMCCC hebben ze jarenlang rondgereden met Drucker als enige sprinter... Dus waarom zouden ze Greipel niet uitspelen als 1e sprinter in de Giro en Vuelta (naast het voorjaar waar hij altijd goed is)? Dit jaar waren hun grote mannen in de Giro de klassementsrenner Rohan Dennis en Roche... Dus Greipel meenemen zou absoluut niet hebben misstaan...
25 juli 2018 13:39
CCC heeft echt wel nog een klassementsman nodig. Of iig meer dan alleen GvA

Om te reageren moet je ingelogd zijn.