Wielertransfers 2020: Biehler, Cima, Mortier, Konychev, Castroviejo
foto: Cor Vos
woensdag 2 oktober 2019 om 12:34

Wielertransfers 2020: Biehler, Cima, Mortier, Konychev, Castroviejo

Update De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Biehler 
Biehler Pro Cycling heeft de tweede aanwinst voor het aankomende wielerseizoen gepresteerd. De 27-jarige Laura van Regenmortel maakt de overstap van Swabo naar Biehler. Van Regenmortel is de regerend Nederlands kampioene mountainbiken marathon. Op de weg liet de Nederlandse renster een goede indruk achter in een aantal Franse rittenkoersen

Eerder kondigde het Nederlandse UCI-team aan dat Maike van der Duin de overstap maakt van Swabo Ladies naar Biehler.

Cima
Damiano Cima en Imerio Cima maken een opvallende transfer naar Gazprom-RusVelo. De 26- en 21-jarige Italianen komen over Team Nippo-Vini Fantini-Faizanè en hebben een contract getekend voor een seizoen. De gebroeders Cima zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Zo won Damiano een etappe in de Giro d’Italia, terwijl Imerio diverse ereplaatsen behaalde in een aantal 2.HC-wedstrijden.

Julien Mortier
De toekomst van Julien Mortier ligt bij Wallonie-Bruxelles. De 22-jarige Belg ziet zijn contract bij de ProContinental-formatie met één seizoen verlengd worden. Een vierde plaats in Paris-Troyes (UCI 1.2) was het grootste wapenfeit van Mortier, die aankomend seizoen aan zijn derde jaar bij de Waalse ploeg zal beginnen.

Alexander Konychev
Alexander Konychev rijdt de aankomende twee seizoenen niet voor Dimension Data, waar hij nu stagiair is, maar voor Mitchelton-Scott. De Italiaan is na Barnabas Péak en Kaden Groves de derde neo-prof die door de Australische WorldTour-ploeg in huis wordt gehaald.

Konychev maakte dit seizoen grote indruk op het EK Wielrennen in Alkmaar, waar hij een machtige solo net niet wist af te ronden. Daarnaast won de Italiaan op indrukwekkende wijze L’Etoile d’Or, een beloftenkoers uit de Nations Cup. “Ik denk dat Mitchelton-Scott een van de beste teams ter wereld is en iedereen spreekt goed over het team. Ik ken Edoardo Affini en hij heeft me verteld dat het een superploeg is”, laat hij weten.

Jonathan Castroviejo
Jonathan Castroviejo blijft bij Team Ineos. De Spaanse temporijder heeft voor twee jaar bijgetekend bij de Britse miljoenenformatie van Tourwinnaar Egan Bernal. “Ik ben heel erg blij om bij het team te blijven”, spreekt Castroviejo tevreden. “Twee keer de Tour de France winnen met het team was heel speciaal voor me. Ik ben echt gesetteld hier en wil me blijven ontwikkelen als een coureur.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.