Wielertransfers 2020: Hirt, Elissonde, Cataldo, Cort
Magnus Cort - foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2019 om 16:25

Wielertransfers 2020: Hirt, Elissonde, Cataldo, Cort

Update In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Kenny Elissonde en Astana-renners Jan Hirt, Dario Cataldo en Magnus Cort.

Cataldo op weg naar Movistar
Er lijkt een einde te komen aan het dienstverband van Dario Cataldo bij Astana. De ervaren Italiaan wordt namelijk door La Gazetta dello Sport gelinkt aan Movistar. Volgens bronnen van de krant zijn de gesprekken tussen de partijen bijna afgerond. Cataldo won eerder dit jaar nog de vijftiende etappe in de Giro d’Italia.


Ook Hirt verlaat Astana
Volgens dezelfde roze sportkrant lijkt Jan Hirt komend seizoen het Astana-blauw te verruilen voor het tenue van CCC. De Tsjechische klimmer wordt daar onder meer ploeggenoot van Fausto Masnada en Greg van Avermaet. Hirt werd eerder dit jaar tweede in de koninginnenrit van de Giro d’Italia.


Magnus Cort trekt naar EF Education First 
Er dreigt een (kleine) leegloop bij Astana, aangezien Magnus Cort op weg is naar het Amerikaanse EF Education First. Dat melden The Cycling Podcast en La Gazzetta dello Sport. De 26-jarige Deen – momenteel actief in de Tour de France – is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Kazachse formatie.


Ineos raakt Elissonde kwijt aan Trek-Segafredo
Kenny Elissonde rijdt vanaf volgend seizoen in dienst van Trek-Segafredo. De Franse klimmer reed de afgelopen jaren voor Kenny Elissonde voor Team Ineos en voorganger Team Sky, maar nu wordt hij toegevoegd aan de klassementsploeg van Trek-Segafredo. Hij moet daar onder anderen Vincenzo Nibali aan successen helpen.

Deze en meer transfers worden besproken in de WielerFlits podcast.

Listen to “Transfermarkt: ‘Een heel aantal teams zit met een groot probleem’” on Spreaker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.