Wielertransfers 2020: Lobato, Backaert, Jacques Janse van Rensburg, Zoidl
Frederik Backaert - foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2019 om 10:54

Wielertransfers 2020: Lobato, Backaert, Jacques Janse van Rensburg, Zoidl

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Juan José Lobato
Juan José Lobato zet zijn carrière voort bij Euskadi Fundación-Orbea. Dat meldt het Baskische EITB. De 30-jarige Spanjaard maakt de overstap van Nippo Vini Fantini Faizanè. Daarnaast zouden ook Rubén Fernández (Movistar) en Antonio Angulo (Efapel) de overstap maken naar de Baskische formatie. Volgens Diario Vasco verlengen bovendien Jokin Aranburu en Mikel Alonso hun contract bij Euskadi Fundación-Orbea met twee jaar. Volgens Diario Navarra blijven ook Ibai Azurmendi en Diego Lopez aan boord.


Frederik Backaert
Frederik Backaert vertrekt bij Wanty-Gobert. Hij verdedigt in 2020 de kleuren van Vital Concept-B&B Hotels, dat zijn komst aankondigde met een opmerkelijke video. De 29-jarige Backaert kwam sinds 2014 uit voor de ProContinentale formatie. In 2017 en 2019 stond Backaert aan de start van de Tour de France.


Jacques Janse van Rensburg
Jacques Janse van Rensburg zet een punt achter zijn wielercarrière. De 32-jarige Zuid-Afrikaan vertelt op Facebook dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Dimension Data. Van Janse Rensburg reed acht seizoenen voor de ploeg. In 2015 werd hij Zuid-Afrikaans kampioen en stond hij aan de start van de Tour de France.


Riccardo Zoidl
Riccardo Zoidl doet een stapje terug. De 31-jarige Oostenrijker komt dit seizoen nog uit voor WorldTour-ploeg CCC, maar keert volgens Oostenrijkse media volgend seizoen terug naar Felbermayr-Simplon Wels. Zoidl – vorig jaar nog winnaar van de Ronde van Tsjechië – reed slechts één seizoen voor de Poolse formatie. Naast Zoidl keert ook Filippo Fortin terug bij Felbermayr-Simplon Wels. De 30-jarige Italiaan komt momenteel uit voor Cofidis en reed in 2018 al een jaar voor de Oostenrijkse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.