Wielertransfers 2020: Luis Léon Sánchez, vrouwenploeg Arkéa-Samsic, Gilles De Wilde
Luis Léon Sánchez - foto: Cor Vos
woensdag 30 oktober 2019 om 18:15

Wielertransfers 2020: Luis Léon Sánchez, vrouwenploeg Arkéa-Samsic, Gilles De Wilde

Update Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, geruchten en bevestigingen omtrent verschuivingen in het peloton vliegen je nog altijd om de oren. WielerFlits zet ze op een rijtje in de rubriek Wielertransfers.

Luis Léon Sánchez
Luis Léon Sánchez heeft zijn contract bij Astana met een seizoen verlengd. De 35-jarige coureur zal ook in 2020 nog in de gifblauwe kleuren van de Kazachse WorldTour-formatie rijden. Dit seizoen was de Spanjaard de beste in de Vuelta a Murcia, evenals in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland.

“Elk jaar wordt winnen moeilijker”, geeft de veteraan toe aan CyclingPro. “Maar ik wil blijven koersen. Ik wil mezelf blijven trainen en voor mezelf blijven zorgen. Ik ben erg blij met de rol die ik in het team heb, ik voel me goed hier bij Astana.”


Overzicht: Wielertransfers 2020


Arkéa-Samsic
De vrouwenploeg van Arkéa-Samsic, die begin september werd aangekondigd, krijgt vorm. Volgens Le Télégramme krijgt de ploeg een status als continentale ploeg en zullen twaalf dames voor het team gaan rijden. Lucie Jounier, Amandine Fouquenet, Coralie Houdin en Sandra Lévénez zijn namen die door de krant worden genoemd. Deze rensters zouden allemaal over komen van US Vern, een clubploeg die al door de formatie van Emmanuel Hubert werd ondersteund. Ook Typhaine Laurance (VCP Loudéac), Anaïs Morichon (Charente-Maritime) worden aan de ploeg gekoppeld.


Neri Sottoli-Selle Italia-KTM
Neri Sottoli-Selle Italia-KTM heeft opnieuw drie aanwinsten gepresenteerd. Andrea Bartolozzi (20), Andrea Di Renzo (24) en Gianmarco Begnoni (23) hebben getekend voor de Italiaanse ProContinentale ploeg. Voor alle drie is het hun eerste profcontract.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.