Wielertransfers 2020: UAE Colombia, Fabbro, Mustonen

zaterdag 12 oktober 2019 om 14:24
Wielertransfers 2020: UAE Colombia, Fabbro, Mustonen

Matteo Fabbro (rechts) - foto: Cor Vos

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

UAE Colombia
Afgelopen donderdag werd bekend dat de opleidingsploeg van WorldTour-formatie UAE Emirates door het leven zal gaan als UAE Team Colombia. De nieuwe ploeg hoopt op korte termijn de selectie voor 2020 bekend te maken, maar volgens het Colombiaanse Antena2 zullen Miguel Ángel Sarmiento, Rafael Pineda, Germán Gómez, Adrián Bustamante en Juan Tito Rendón al voor de nieuwbakken formatie uitkomen.

Met Sarmiento en Pineda beschikt UAE Colombia over twee paradepaardjes van het Colombiaanse wielrennen. Zo won de 20-jarige Sarmiento dit jaar drie etappes in de Vuelta de la Juventud, terwijl Pineda twee jaar geleden nog de beste was in de Ronde van Colombia voor beloften. De totale selectie bestaat binnenkort uit twaalf renners.


Matteo Fabbro 
Als we het Italiaanse TuttoBiciWeb mogen geloven, dan staat Matteo Fabbro in de belangstelling van BORA-hansgrohe. De 24-jarige klimmer koerst nu nog in het truitje van Katusha-Alpecin, maar die ploeg fuseert binnenkort met Israel Cycling Academy. Fabbro liet dit seizoen al verschillende keren zien uit het juiste klimmershout gesneden te zijn.

Zo werd hij al vijfde in de Trofeo Matteotti, dertiende in de Tour of Oman en veertiende in de Ronde van Polen. Verder reed hij met de Vuelta a España (54e) zijn eerste grote ronde uit.


Sara Mustonen
Sara Mustonen houdt er rekening mee dat ze na dertien seizoenen een punt moet zetten achter haar profcarrière. De 38-jarige Zweedse, dit seizoen nog winnares van de Tour of Uppsala, zette eerder een krabbel onder een contract bij Chevalmeire, maar nu blijkt dat de overeenkomst voor komend jaar is afgeketst. “Ik dacht dat ik nog een paar goede jaren voor me had liggen en dat ik het team had gevonden waar ik ze zou doorbrengen…”, begint ze op haar social media.

“Dus het voelt als verraad als degene die je als een vriend beschouwt en aan wie je je toekomst toevertrouwt, zich niet aan gemaakte beloftes houdt. Er werd een contract aangeboden dat ik uiteindelijk ondertekende, maar vandaag blijkt dat de deal niet doorgaat. Zonder verdere uitleg. De meeste mensen weten wel wat voor een moeilijke business dit is en hoe beperkt de plaatsen bij de teams zijn. Dus op dit moment heb ik geen hoge verwachtingen dat ik iets nieuws vind.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone