Wielertransfers 2021: Rudy Barbier, Alessandro De Marchi, BORA-hansgrohe
Alessandro De Marchi - foto: Cor Vos
maandag 14 september 2020 om 18:12

Wielertransfers 2021: Rudy Barbier, Alessandro De Marchi, BORA-hansgrohe

Update Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Israel Start-Up Nation
Alessandro De Marchi (34) is op weg naar Israel Start-Up Nation, waar hij ploeggenoot wordt van Chris Froome. Het is de doorgaans goed ingevoerde wielerjournalist Ciro Scognamiglio die het nieuws lanceerde. De Italiaanse renner maakt nu nog deel uit van het CCC Team, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Daarvoor reed de meervoudige etappewinnaar in de Vuelta a España vier seizoenen bij CCC’s voorganger BMC Racing.


Rudy Barbier
Als De Marchi daadwerkelijk naar Israel Start-Up Nation gaat, dan wordt hij ploeggenoot van Rudy Barbier. De Franse sprinter heeft zijn contract bij de WorldTour-ploeg namelijk met twee jaar verlengd. Barbier, die in de winter van 2018 op 2019 overkwam van AG2R La Mondiale, won begin dit jaar al een rit in de Ronde van San Juan. In oktober debuteert hij in een grote ronde, dan start hij namelijk in de Giro d’Italia.


BORA-hansgrohe
Het was al even bekend dat BORA-hansgrohe Giovanni Aleotti (21) had aangetrokken, nu heeft de ploeg de komst van de getalenteerde Italiaan ook officieel bevestigd. “Ik heb gevolgd hoe BORA-hansgrohe de afgelopen jaren jonge renners ontwikkelde. Met veel geduld en ervaring. Ik had dus al veel verwachtingen van deze ploeg en dit werd verder versterkt in het scoutingsproces. Ik kan niet wachten om aan mijn avontuur te beginnen”, aldus Aleotti, die voor drie jaar tekende.

Ook verzekerde de Duitse ploeg zich een jaar langer van de diensten van Matteo Fabbro (25), die zijn aflopende contract met een jaar verlengde. “Na mijn eerste jaren bij de profs stond BORA-hansgrohe altijd boven aan mijn wensenlijstje. Hoewel we allemaal een behoorlijk vreemd jaar hebben beleefd, kan ik na één seizoen zeggen dat al mijn verwachtingen hier zijn uitgekomen”, aldus de Italiaan, die afgelopen winter overkwam van Katusha Alpecin.


Movistar Women
Movistar Women heeft Aude Biannic (29) en Alba Teruel (24) langer aan zich gebonden. Française Biannic zette haar handtekening onder een contractverlenging tot en met 2022, Teruel uit Spanje tekende bij tot en met 2021. Met Biannic en Teruel erbij telt de selectie van de Spaanse formatie voor volgend seizoen nu twaalf rensters. Het team versterkte zich al met Annemiek van Vleuten, die overkomt van Mitchelton-Scott.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.