Wielertransfers 2021: Manuel Senni, Jorge Cubero, Timon Rüegg
Manuel Senni in zijn tijd bij BMC - foto: Cor Vos
donderdag 10 december 2020 om 17:45

Wielertransfers 2021: Manuel Senni, Jorge Cubero, Timon Rüegg

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Manuel Senni
Het was al even bekend dat het contract van Manuel Senni bij Bardiani-CSF-Faizanè na drie jaar niet verlengd zou worden. Blessures speelden hem parten, zoals de wel bekende liesslagaderkwetsuur en een dijbeenbreuk en gebroken sleutelbeen.

De 28-jarige Senni, die in 2015 prof werd bij BMC, gaf aan door te gaan trainen ondanks zijn onzekere toekomst. En nu heeft hij volgens TeleRomagna24 een contract voor één jaar getekend bij Amore e Vita-Prodir, een continentaal team uit Italië. Interesse van Androni Giocattoli-Sidermec in Senni liep op niets uit.


Jorge Cubero
Manuel Senni lijkt zijn wielercarrière dus te verlengen, Jorge Cubero heeft daarentegen besloten om de wielersport vaarwel te zeggen. De 28-jarige Spanjaard kwam sinds 2016 uit voor Burgos-BH, maar kon na vijf seizoenen niet meer rekenen op een contractverlenging. Cubero zocht al die jaren vergeefs naar een profzege.


Timon Rüegg
Team Cross Legendre verwelkomt vanaf 1 januari Timo Rüegg, een 24-jarige veldrijder uit Zwitserland. Rüegg werd dit jaar onder meer twaalfde op het Europees kampioenschap veldrijden in Rosmalen. Team Cross Legendre is een officieel UCI-team met de ervaren Steve Chainel als kopman.

In juli besloot wegploeg Arkéa-Samsic om zich te verbinden aan de crossploeg van Chainel en straks ook Rüegg. De nieuwe hoofdsponsor van de veldritploeg, Legendre Group, is een grote speler in de bouw- en vastgoedmarkt en als sponsor al verbonden aan Arkéa-Samsic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.