Wielrenner Joren Touquet (26) overlijdt op vakantie aan hartfalen
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2019 om 17:06

Wielrenner Joren Touquet (26) overlijdt op vakantie aan hartfalen

De Belgische amateurwielrenner Joren Touquet is op 26-jarige leeftijd overleden. Touquet was bezig aan zijn derde seizoen als elite zonder contract bij de wielerploeg Decock-Van Eyck-Devos Capoen. Hij overleed op vakantie in Tenerife aan een hartfalen.

Touquet behoorde tot de top van de amateurs in West-Vlaanderen. In 2014 en 2015 maakte hij deel uit van Veranda’s Willems, de ploeg die destijds nog continentaal was. Zo was hij in 2015 ploeggenoot van Daan Myngheer, die in maart 2016 overleed na een hartstilstand in een Franse koers.

In 2017 wist Touquet de Omloop van de Westhoek in Ichtegem voor amateurs te winnen. Vorig seizoen eindigde hij als achtste op het BK voor elites zonder contract.

UPDATE:
Sinds april stond Touquet op non-actief. “Na een pak onderzoeken werd hem aangeraden geen risico meer te nemen”, vertelt Rik Roose van zijn team Decock-Van Eyck-Devos Capoen aan VTM. “Zijn rechterhartkamer bleek iets groter dan de linker. Maar begin juli zou hij geopereerd worden om het probleem te verhelpen.”

Zo ver is het dus niet gekomen. Vannacht overleed Touquet in zijn slaap op Tenerife. Zijn ploegmaats rijden momenteel een regionale wedstrijd in Vlaanderen. “Ze hebben lang getwijfeld, maar ze willen winnen en die eventuele zege opdragen aan hun overleden ploegmaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.