Witse Meeussen: “Derde plaats was toch wel het hoogst haalbare”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 november 2022 om 18:34

Witse Meeussen: “Derde plaats was toch wel het hoogst haalbare”

Witse Meeussen was na afloop van het EK veldrijden voor beloften-mannen meer dan tevreden met zijn bronzen medaille. “Derde was toch wel het hoogst haalbare”, concludeerde hij na afloop in gesprek met WielerFlits.

Meeussen had lange tijd zicht op de Europese titel, al moest hij in de finale wel duidelijk zijn meerdere erkennen in landgenoten Emiel Verstrynge en Thibau Nys. Ook de Nederlander Pim Ronhaar maakte vrijwel de hele cross een betere indruk. “Het was voor mij een aparte wedstrijd. In het begin voelde ik me niet top. Pim begon echt te snokken en vol te rijden en toen merkte ik dat hij op bepaalde momenten te rap reed.”

Over valpartij: “Daar moest ik toch even van bekomen”
“Op een gegeven moment kende ik echter weer een paar goede passages en voelde ik dat ik weer naar hem toe kon rijden, maar ik kwam helaas zwaar ten val net voor de kasseien. Het was echt een klap en daar moest ik toch even van bekomen. Ik wist even niet meer waar ik was en moest echt even resetten. Ik maakte daarna ook fout na fout, maar heb wel geluk gehad.”

Meeussen kwam er in de slotfase weer door en wist uiteindelijk nog de enigszins onfortuinlijke Ronhaar te passeren, op weg naar een podiumplaats. “In de laatste ronde kwam alles weer samen en toen zag ik dat een derde plaats nog mogelijk was. Ik ben er toen vol voor gegaan. Derde was het hoogst haalbare. Ik had vandaag ook zo vijfde kunnen worden en dan ga je helemaal ontevreden naar huis.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.