Witse Meeussen pakt brons op WK: “Ik denk dat ik het al verpestte bij de start”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 februari 2023 om 14:36

Witse Meeussen pakt brons op WK: “Ik denk dat ik het al verpestte bij de start”

Witse Meeussen pakte zaterdag brons op het WK veldrijden voor beloften. De 21-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal moest in Hoogerheide alleen de winnaar Thibau Nys en de Nederlander Tibor Del Grosso voorlaten. De koers begon echter moeizaam voor Meeussen.

“Ik denk dat ik het al verpestte bij de start”, zei hij in het flashinterview na afloop. “Ik schoot meteen uit mijn pedaal. Daardoor draaide ik redelijk ver het veld in. In de eerste ronde rijden ze allemaal heel hard, dus het was heel moeilijk om op te schuiven. Toen ik eindelijk voorin kwam, had Thibau al een kloofje. Ik denk van bijna acht seconden. Daarna kon ik nog bijna aansluiten, maar het was net niet goed genoeg.”

“Eerst had ik het echt het gevoel dat ik er naartoe kon rijden, maar op sommige stukken kon Thibau denk ik wat beter recupereren. Op de zware stukken kon hij dan echt vol doortrekken. Toen ik merkte dat ik bleef hangen, kreeg ik het moeilijk. Ik voelde dan de titel wegglippen. Mentaal was dat even lastig, ook omdat de achtervolgers dichter kwamen. Toen werd het moeilijk.”

In de slotrondes viel Meeussen terug tot bij Joran Wyseure en Del Grosso. Die laatste pakte het zilver, Meeussen was goed voor brons. “Ik heb echt een ronde moeten herstellen in derde positie bij de achtervolgers. Ik heb een ronde lang gevloekt en getierd op mezelf, maar daarna heb ik me weer kunnen herpakken om vol voor het podium te gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.