WK 2017: Nederland maakt definitieve selecties bekend
maandag 28 augustus 2017 om 16:33

WK 2017: Nederland maakt definitieve selecties bekend

Nederland heeft zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor het aankomende wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. In de negenkoppige selectie van bondscoach Thorwald Veneberg is Giro d’Italia-winnaar Tom Dumoulin de meest in het oog springende naam.

Klimmers Bauke Mollema en Wout Poels zijn eveneens van de partij. Ook voorjaarsmannen Lars Boom, Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld zijn geselecteerd. De selectie wordt verder aangevuld met Jos van Emden en Koen de Kort.

Bij de elitedames zijn Giro Rosa – en Luik-Bastenaken-Luik winnares Anna van der Breggen, La Course-laureaat Annemiek van Vleuten en Europees kampioen Marianne Vos de voornaamste namen. Zij worden bijgestaan door tijdrijdster Ellen van Dijk, nationaal kampioen Chantal Blaak, Amy Pieters, Lucinda Brand en Janneke Ensing.

Herenselectie flag-nl Nederland voor WK 2017 in flag-no Bergen (Noorwegen)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-nl Lars Boom
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-nl Bauke Mollema
flag-nl Wout Poels
flag-nl Niki Terpstra

Damesselectie flag-nl Nederland voor WK 2017 in flag-no Bergen (Noorwegen)
flag-nl Chantal Blaak
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Ellen van Dijk
flag-nl Janneke Ensing
flag-nl Amy Pieters
flag-nl  Annemiek van Vleuten
flag-nl Marianne Vos

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2017 22:09
Dit is nou de reden dat we sinds Joop geen wereldkampioen op de weg meer hebben gehad. Renners worden geselecteerd als een soort van beloning voor een goed seizoen of voor een goed resultaat in een belangrijke wedstrijd. Maar als die wedstrijd in het voorjaar of vroege zomer is, dan zegt dat niets over het vormpeil ten tijde van het wk. Oomen, Bol, Kelderman, Van der Hoorn, dat zijn jongens die nu in grote vorm zijn, maar volgens de bondscoach zijn ze minder bruikbaar dan De Kort, Langeveld, Van Emden en Boom. Tsja...
28 augustus 2017 22:48
Ik ben ook naar het verhaal achter deze selectie, wie rijdt voor wie? Op zich is een langeveld een goede: bereid tot werken maar kan ook zelf top10 rijden. Alleen recente dnf wegens ziekte. Kan natuurlijk maar kort zijn.
Wedstrijden van 250k heeft boom waarschijnlijk alleen in voorjaar gereden. Dus dan beoordeel je hem op basis van 1 week. Voor sommige criteria moet je naar dit seizoen of laatste maanden kijken, zoals vorm. Maar voor anderen criteria naar afgelopen jaren, zoals voor lange wedstrijden en ervaring in finales.
28 augustus 2017 22:54
Langeveld, Boom, De Kort, Van Emden wel en Kelderman, Oomen, Bol en Kruijswijk niet. Het zal wel aan mij liggen....
28 augustus 2017 23:10
Bol, Oomen, Vdp, Taco, Kelderman, mannen met brinta, gevoelig voor gluten de bondscoach misschien?
28 augustus 2017 23:38
Mis hier toch echt de namen vd poel en vd hoorn. Hebben toch allebei bewezen om in zware wedstrijden boven te komen drijven
28 augustus 2017 23:53
Prima selecties van de bondscoach ... die damesselectie ... ik zou als tegenstander bijna geen zin meer hebben om de afreis te maken naar Noorwegen. Mannenselectie: Blij dat Koen de Kort er (weer) bij is !! Terpstra en Boom zijn kampioenschapsrenners, die laat je niet thuis ... Mollema heeft soms de uitstraling van Joop en zou stiekem een kampioenschapje kunnen stelen ;) ... Langeveld en Van Baarle zijn outsiders, die mee kunnen springen evt ... Poels voor de eindspurt ... Dumoulin uiteraard de ultieme kopman.
29 augustus 2017 00:22
Er worden hierboven namen genoemd van jongens (ja dat zijn het nog) die in een eendaagse koers over de 250 km nog niks bewezen hebben. De namen die uitgekozen zijn door Veneberg hebben dat wel. Er is niks op aan te merken. Taaiheid en ervarenheid zat. Nu nog een mooie eenheid van maken zou ik zeggen.
29 augustus 2017 01:04
Van der Hoorn? We kunnen toch wel iemand missen uit het rijtje De Kort, Van Emden, Langeveld? Kom opzeg. Go Taco!!
29 augustus 2017 10:23
je zou toch altijd ook een snelle man mee moeten nemen. of denk je dat die
andere landen hun sprinters ook allemaal thuis laten.juist omdat de laatste
kilometers minder zwaar zijn zou je een snelle man mee moeten hebben

hagen viviani sagan gaviria enz zullen gewoon mee doen neem ik aan
en wie van ons moet die dan verslaan?? zal normaal ook lastig zijn maar
als je het niet probeerd zeker niet. zal dan in een ontsnapping moeten
maar dan zetten die landen ook een mannetje bij of ze houden de
vluchters aan het lijntje.
29 augustus 2017 11:34
Winner Taco vd Hoorn heb ik tijdens Parijs Roubaix nog langs zien fietsen volgens mij, en we liepen toen al terug naar de auto. RVV is hij niet gefinisht en natuurlijk is hij in vorm, maar hij legt er geen kandidaat WK winnaars op in de Schaal Sels natuurlijk.
Enneh Bol en consorten kunnen nu wel in vorm zijn, de wegwedstrijd is volgens mij pas over een maand.
Hoe je het ook wendt of keert, we leveren de wereldkampioen niet af lijkt mij.
29 augustus 2017 12:10
Onzinnig om te reppen over VD Poel. Die is dan al aan het veldrijden in de VS. Daarnaast nog geen klassieker gereden van die afstand.
29 augustus 2017 12:30
Je kan wel alleen op namen reageren, maar eea heeft natuurlijk ook te maken met vormpiek etc. Niet voor niets dat Dumoulin de Vuelta niet rijdt. Vraag me af hoe fris de hier genoemde Kruijswijk (2e grote ronde dit jaar), Oomen (1e grote ronde ooit, wat is er gebeurd met "laten we die jongen rustig brengen?") en Jetse Bol (toch ook recent veel gereden) zijn. Clement aan de andere kant had ik hier eigenlijk wel verwacht, als superknecht ipv een van de klassiekerspecialisten die nu meegaat.
29 augustus 2017 12:45
@teunster
Degenen die nu in vorm zijn zijn dat over een maand ook natuurlijk of denk je dat Boom nog steeds naar zijn piek toe werkt? Vdp verwerkt moeiteloos de kaap van 200 en ook 250 natuurlijk maar zit waarschijnlijk niet te wachten op dat circus, de enige die in de buurt kwam afgelopen jaren was Dumoulin die bijna Sagan in de kraag greep. Voor de rest is het armoe troef de laatste tien jaar.
29 augustus 2017 17:09
Prima selectie.
Half offtopic. Op sporza gekeken naar een opsomming van de Belgische selectie. Oei daar moeten grote namen sneuvelen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.