WK 2017: Orica-Scott trekt met sterke tijdritploeg naar Bergen
Orica-Scott op het WK in Qatar
vrijdag 15 september 2017 om 12:37

WK 2017: Orica-Scott trekt met sterke tijdritploeg naar Bergen

Orica-Scott heeft zijn selectie voor de WK ploegentijdrit op orde. De Australische formatie komt aanstaande zondag op volle oorlogsterkte aan de start, met tijdritkleppers Luke Durbridge, Michael Hepburn, Damien Howson en good old Svein Tuft.

De selectie wordt verder aangevuld met de jonge Alexander Edmondson en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey. Ploegleider Matt White waarschuwt in een interview met Cyclingnews voor de lastigheidsgraad van het parcours. “Het zal de zwaarste ploegentijdrit worden in jaren. Er staan enorm veel hoogtemeters op het programma. De kans is groot dat teams zullen exploderen op de laatste klim. Het gaat de hele dag op en af.”

Vanwege de zwaarte van de omloop beschouwt White het Britse Sky dan ook als topfavoriet. “Met de ploeg die ze afvaardigen, zijn ze in mijn ogen de te kloppen ploeg. Het zal waarschijnlijk een strijd worden tussen de gevestigde ploegen: Sky, BMC, Quick-Step Floors. En ik reken ons daar ook bij. We hebben zowel renners die kunnen klimmen alsook coureurs die de grote plaat kunnen ronddraaien op het vlakke.”

flag-au Orica-Scott voor de flag-wc WK Ploegentijdrit 2017 in flag-no Bergen
Luke Durbridge
Alexander Edmondson
Michael Hepburn
Damien Howson
Daryl Impey
Svein Tuft

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 september 2017 12:54
Past dus ook mooi bij dit Sunweb team :-)
15 september 2017 15:32
Als Matt White echt denkt dat het de hele dag op en af gaat, dan wordt Orica-Scott laatste. Ik verwacht dat de rest van de teams hooguit een uur bezig is ;-)
15 september 2017 17:47
@bommie
Zeer gevat, maar "de kans is groot dat teams zullen exploderen op de laatste klim." White doelt dus waarschijnlijk op de ambulances die dan de hele dag op en af zullen rijden.
16 september 2017 04:42
@ bommie ik denk eerder een tijd rond de 52 minuten...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.