Wout Poels: “Zoveel goede renners om je heen houdt je scherp”

zaterdag 29 september 2018 om 10:52

Wout Poels is morgen één van de Nederlandse speerpunten in de WK-wegwedstrijd voor mannen. In 2016 won hij al eens Luik-Bastenaken-Luik, dus hij weet hoe hij een zware koers in zijn voordeel kan beslissen. Met Tom Dumoulin en Bauke Mollema heeft team Nederland nog enkele renners van naam in de selectie, maar Poels verwacht niet dat zoiets problemen zal opleveren. “Het is alleen maar fijn. Het houdt je scherp”, zegt Wout Poels voor de camera van WielerFlits.


“Ook is het fijn om nog wat nummers in de finale te hebben”, zegt Poels, die verwacht dat de bereidwilligheid in de Nederlandse ploeg goed zal zijn. “Iedereen weet hoe hij ervoor staat en wat zijn rol gaat zijn. Het zal wel goed komen.”

Meer video’s zien?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

hanzul 29 september 2018 om 11:42

Nederland moet gewoon zorgen dat ze bij elke vlucht iemand mee hebben. Zelfs de vroege vlucht als die groot is. Daarnaast finale vroeg openbreken. Bij voorbeeld met nog 120km te gaan met twee of drie man aanvallen. Denk dan aan Wilco, Steven en Sam. Antwan en Pieter knechten (uit de wind zetten) voor Tom en Bauke. Ieder heeft dan een sterke knecht (wat naar mijn mening zat is op dit parcour) en Poels tot slot een vrije rol.

achtpuntzes 29 september 2018 om 13:27

Wout is dan ook altijd uiterst scherp bij zijn eigen team. :p

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.