Wout van Aert als leider Wereldbeker naar Hulst: dit is de Belgische afvaardiging
foto: Cor Vos
maandag 28 december 2020 om 17:34

Wout van Aert als leider Wereldbeker naar Hulst: dit is de Belgische afvaardiging

Wout van Aert staat op zondag 3 januari 2021 als leider van het Wereldbekerklassement aan de start van de Vestingcross in Hulst. Naast Van Aert zijn nog dertien mannen geselecteerd door bondscoach Sven Vanthourenhout. Bij de vrouwen komen tien rensters in actie in de Nederlandse provincie Zeeland.

De bondscoach mag in Hulst (net als in Namen en Dendermonde) een aantal extra landgenoten van start laten gaan in de mannenwedstrijd. Omdat er in de drie genoemde crossen geen jeugdwedstrijden worden afgewerkt, stelt de UCI zich soepel op en laat het de landen die met acht of meer renners aantreden toe om hun selectie aan te vullen met twee beloften.

De Wereldbeker in Hulst is de vierde manche van het WB-seizoen. Na de Zeeuwse cross volgt op 24 januari nog de slotmanche in Overijse.


Selectie elite mannen: Thijs AERTS – Toon AERTS – Vincent BAESTAENS – Yentl BEKAERT – Anton FERDINANDE – Quinten HERMANS – Eli ISERBYT – Timo KIELICH – Tim MERLIER – Daan SOETE – Laurens SWEECK – Wout VAN AERT – Michael VANTHOURENHOUT – Gianni VERMEERSCH

Selectie elite vrouwen: Sanne CANT – Kiona CRABBÉ – Alicia FRANCK – Lotte KOPECKY – Loes SELS – Marthe TRUYEN – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Karen VERHESTRAETEN

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.