Wout van Aert blijft verbazen: “Geniet van mijn tijd hier”
foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2019 om 16:58

Wout van Aert blijft verbazen: “Geniet van mijn tijd hier”

Sam Bennett was de grote favoriet om te winnen in Voiron, maar het was Wout van Aert die nog maar eens zegevierde in het Critérium du Dauphiné. De Belg van Jumbo-Visma bleek aan de streep de allersnelste sprinter. “Ik wilde vandaag spurten voor de groene trui, maar ik bleek de snelste”, zo liet hij na afloop weten.

De 24-jarige Van Aert won woensdag al op indrukwekkende wijze de individuele tijdrit, maar vandaag was hij ook nog eens sneller dan topsprinter Sam Bennett. “Ik geniet van mijn tijd hier”, is dan ook zijn logische conclusie. “Het was een lastige finale met veel bochten, maar de ploeg deed het heel erg goed.”

“We wisten dat we vooraan moesten zitten. In de laatste kilometer was het peloton al flink uitgerekt. Ik zat in het wiel van Julian Alaphilippe en wist hem uiteindelijk nog te passeren. Ik reed een goede sprint”, blijft hij bescheiden. De vraag is of Van Aert morgen opnieuw kan winnen in de eerste bergetappe naar Saint-Michel-de-Maurienne.

“Morgen trekken we de bergen in en dan krijgt onze klassementsman Steven Kruijswijk alle steun”, wuift Van Aert dat idee weg. “Het Critérium du Dauphiné is nog niet voorbij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.