Wouter Wippert lonkt naar ritzege in Tour Down Under
maandag 19 januari 2015 om 10:16

Wouter Wippert lonkt naar ritzege in Tour Down Under

Wouter Wippert

foto: Sirotti

Drapac begint morgen voor de tweede keer aan de Tour Down Under. De Australische ploeg wil voor een ritzege strijden. Hun kanshebber is Wouter Wippert, die gisteren derde werd in de People’s Choice Classic.

De eerste rit, een 133 kilometer lange vlakke etappe tussen Tanunda en Campbelltown, is meteen geschikt om dat doel te behalen. Na zijn derde plek achter Marcel Kittel en Juan Jose Lobato blaakt de 24-jarige renner van het zelfvertrouwen. “Ik richt me op de eerste, tweede, vierde en zesde etappe van de Tour Down Under, die waarschijnlijk in massasprints zullen eindigen”, zegt hij tegen Cyclingnews. “Die ritten zijn een groot doel voor mij, en voor de ploeg. Ze zijn met rood omcirkeld.”

“De eerste rit winnen zou helemaal fantastisch zijn, want dan krijg je de leiderstrui. Voor mij is dit de eerste echte WorldTour-wedstrijd waarin ik start”, verklaart Wippert. Voor de rappe Nederlander is de openingswedstrijd van de WorldTour direct zijn enige wedstrijd op het allerhoogste niveau. “Dit gaat mijn enige WorldTour-wedstrijd van het seizoen zijn. Als ik kan winnen, zou dat één van de beste overwinningen van het seizoen zijn”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.