Xandro Meurisse tankte gisteren vertrouwen in de Algarve
©Cor Vos
vrijdag 22 februari 2019 om 12:41

Xandro Meurisse tankte gisteren vertrouwen in de Algarve

Interview Xandro Meurisse zat woensdagavond in zak en as. Na een val in de Tour de Provence, was hij ook slachtoffer van de massale valpartij in de openingsrit van de Volta ao Algarve. Gisteren herpakte hij zich. De Wanty-Gobertrenner was de beste Belg in Foia.

Meurisse (27) was zwaar toegetakeld aan zijn linkerzijde . Pleisters op elleboog en knie verraadden dat hij niet ongeschonden uit de valpartij in de openingsrit van de Volta ao Algarve was gekomen. “Dat niet alleen. Ook in de Tour de Provence lag ik al op de grond”, doet Meurisse ons zijn verhaal. “Ook daar was mijn linkerkant gehavend. Zowel de rug als de elleboog doen verdomd pijn. Ik moet bekennen dat de goesting eventjes over was. Al bracht een bezoekje aan de osteopaat toch wat soelaas.”

Ondank de pijn knokte Meurisse zich gisteren naar een toptwintigplaats in de rit met aankomst boven op de Alto da Foia. De prestatie deed hem zichtbaar deugd. “Het was best een lastige rit. Vanaf zestig kilometer van de finish werd hard gekoerst. De wind maakte het nog zwaarder. En toen Team Sky het heft in handen pakte aan de voet van de slotklim, was het alle hens aan dek. Dat ik amper een minuutje toegeef op de echte klimmers genre Poels en Oomen, voelt goed. Hier heb ik vertrouwen getankt.”

Ronde van Vlaanderen
Geen Belgisch openingsweekend voor Meurisse trouwens. Volgende week zaterdag en zondag staat de West-Vlaming aan de start van twee Franse semiklassiekers in de Ardèche. “Daarna vertrek ik op stage naar de Sierra Nevada. Twee weken later kom ik terug voor de Bredene-Koksijde Classic (22 maart, red), en start ik in de Ronde van Catalonië (25-31 maart).  Dan volgen vier klassiekers: de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse Pijl, de Amstel Race en Luik-Bastenaken-Luik.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.