Yara Kastelijn moet passen voor crossen in Boom en Val di Sole
foto: Cor Vos
vrijdag 3 december 2021 om 10:43

Yara Kastelijn moet passen voor crossen in Boom en Val di Sole

Yara Kastelijn zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de Superprestigecross van Boom. De 24-jarige renster van IKO-Crelan heeft nog te veel last van een polsblessure, opgelopen bij een valpartij in de X2O Trofee in Kortrijk. Ook de Wereldbeker van Val di Sole (12 december) komt te vroeg.

Kastelijn kwam in de X2O Trofee in Kortrijk zwaar in aanraking met een hek, waarna gevreesd werd voor een polsbreuk. Die werd uiteindelijk niet geconstateerd, maar de Nederlandse had wel veel last van haar linkerhand en pols. “Ik zit nu wel in het gips, want zodra ik mijn hand laat hangen, wordt ‘ie meteen dik. Door het gips kunnen mijn hand en pols rusten, waardoor de zwelling afneemt”, vertelde Kastelijn vorige week nog.

De veldrijdster moest afgelopen weekend al passen voor de Wereldbeker in het Franse Besançon en slaat nu ook noodgedwongen de crossen in Boom (4 december) en Val di Sole (12 december) over. IKO-Crelan laat via social media weten dat dit is besloten na overleg met de medische en sportieve staf. Uit een nieuwe MRI-scan kwam naar voren dat Kastelijn last heeft van een barstje en botkneuzing in haar linkerhand.

Kerstperiode
De onfortuinlijke Kastelijn laat via Twitter weten dat ze zich nu richt op de kerstperiode. “Ik zie jullie weer met de kerstdagen, hoop ik.” Kastelijn was tot haar valpartij bezig aan een prima seizoen. Ze was de beste in de Ethias Cross van Beringen, veroverde een bronzen plak op het EK veldrijden op de VAM-berg en was verder nog goed voor veertien top 10-noteringen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.