Yves Lampaert: “Onmogelijk om de opvolger te zijn van Tom Boonen”
foto: Sirotti
zaterdag 31 maart 2018 om 13:07

Yves Lampaert: “Onmogelijk om de opvolger te zijn van Tom Boonen”

Zijn tweede zege op rij in Dwars door Vlaanderen, aantrekkelijke koersstijl en spontane interviews zorgden ervoor dat de naam van Yves Lampaert vaker valt tussen de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Hij probeert er echter nuchter onder te blijven, liet hij weten aan Cyclingnews.

Lampaert acht zichzelf niet kansloos in Vlaanderens Mooiste maar dat hij wordt genoemd als opvolger van Tom Boonen, gaat wat hem betreft te ver. Met een nationale titel in het tijdrijden, ritwinst in de Vuelta a España en zijn twee zeges in Dwars door Vlaanderen, timmert de 26-jarige renner van Quick-Step Floors echter aardig aan de weg.

Dagsucces in de Tour
Lampaert: “Ik droom ervan om ooit Belgisch kampioen op de weg te worden. Ik hoop dat ik me kan mengen voor de overwinning in klassiekers als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Ik geef de voorkeur aan Parijs-Roubaix als ik moet kiezen. Ik hoop verder ooit een dagsucces te behalen in de Tour de France, zoals ik deed in de Vuelta. Alleen heb ik dan een perfecte dag nodig.”

Ondanks zijn Belgische titel denkt hij dat een wereldtitel op de tijdrit buiten bereik is. “Ik heb een biljartvlak parcours nodig zoals in Qatar, maar dat is niet zo vaak het geval op het WK. Ik blijf echter werken aan mijn tijdrit. Het maakt me een betere renner en het is een voordeel voor de grote rondes, met name voor het klimwerk.”

Ondanks alle aandacht probeert hij met beide benen op de grond te blijven staan. “Ik denk er niet te veel over na, ik probeer het niet toe te laten in mijn hoofd. Ik denk dat dit de manier is om het te doen met het oog op de toekomst. Ik ben een grappenmaker en maak graag plezier. Het geeft me wellicht sympathie. Maar je moet oppassen dat het niet te groot wordt.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2018 13:22
Tom Boonen. Ja, laten we het daar eens over hebben.
31 maart 2018 13:43
Opvolger van Boonen? Had hij dan niet inmiddels al 3x de e3, 2x vlaanderen en een keer roubaix moeten winnen? En een stuk of vier touretappes?
31 maart 2018 14:00
Het wordt me hier niet duidelijk door wie hij dan de opvolger van Boonen wordt genoemd?
31 maart 2018 14:16
Kom op Lampie, beetje ambitie he
31 maart 2018 15:58
Citaat in de titel, maar is nergens terug te vinden in het artikel. Raar.
31 maart 2018 17:01
Dit is een type Jelle Nijdam. Misschien voor Vlaanderen net iets te licht, maar in de Amstel moet ie kunnen winnen.
31 maart 2018 20:31
Tom Boonen won massaspurts, lampaert is een tijdrijder. Tot zover de vergelijking

Om te reageren moet je ingelogd zijn.