Zegereeks Groenewegen, Androni Giocattoli-Sidermec, Tankink op de Zoncolan

Zegereeks Groenewegen, Androni Giocattoli-Sidermec, Tankink op de Zoncolan

foto: Sirotti

vrijdag 18 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze website nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Dylan Groenewegen, contractverlengingen bij Androni Giocattoli-Sidermec en een opvallend beeld van de Zoncolan-beklimming van 2011.

Groenewegen al bijna op seizoenstotaal 2017

Dylan Groenewegen is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De sprinter van LottoNL-Jumbo boekte vandaag zijn tweede ritzege in de Tour of Norway, wat ook meteen zijn zevende overwinning van het seizoen betekende. En daarmee zit onze landgenoot al bijna aan zijn seizoenstotaal van vorig jaar. In 2017 wist Groenewegen acht keer te winnen. Destijds boekte hij ook twee zeges in Noorwegen; dat waren toen overwinning 2 en 3 van het seizoen. Waar gaat dit eindigen voor de in Abcoude wonende Amsterdammer?


Volg WielerFlits nu op Instagram!


Drie contractverlengingen bij Savio

Androni Giocattoli-Sidermec zit niet stil tijdens de Giro d’Italia. De ProContinentale formatie van Gianni Savio heeft naast attractief rijden namelijk ook drie contracten verlengd. Andrea Vendrame (23), Fausto Masnada (24) en Mattia Cattaneo (27) hebben een contract getekend dat hen ook volgend seizoen bij de ploeg houdt. Dat bevestigde de excentrieke Savio tegenover de microfoons van Rai Sport.


Wist je dat…

Bram Tankink tijdens de beklimming van de Monte Zoncolan in 2011 een tijd lang aan kop van de koers reed? De Nederlander was destijds in dienst van Rabobank en zat in de kopgroep van de dag, samen met een nog jonge Gianluca Brambilla en Matteo Rabottini, die we ook nog wel ergens van kennen. Met een voorsprong begonnen zij aan de slotklim, waarop Tankink de beste van de vluchters bleek. Vijf kilometer voor de meet werd de Tukker bijgehaald door de uiteindelijke winnaar: Igor Anton.


Hoe maak je je fiets goed schoon?

Vandaag kwam de zesde aflevering van de serie Koers & Materiaal naar buiten. In deze uitgave gingen we met Materiaalzone op bezoek bij Dimension Data en vroegen we naar de beste tips over het schoonmaken van je fiets.

Like Materiaalzone op Facebook

Dit artikel delen:

5 Reacties

xistnc 18 mei 2018 om 20:30

Edit redactie: Bedankt, is aangepast!

0
josi 18 mei 2018 om 20:57

Edit redactie: Het is inmiddels aangepast.

0
ajvs 18 mei 2018 om 21:55

Ahh die rit van Tankink kan ik me nog herinneren met een zwabberende Brambilla van de ene naar de andere kant van de weg, zo stijl dat ding

0
Dolfy 18 mei 2018 om 22:13

Nog een leuk nieuws, Walsleben won vandaag solo in de Ronde van de Oostzeekust en het Reuzengebergte (Baltyk-Karkonosze Tour) voor Sergej Loesjtsjenko en Richard Larsén.

0
Verweggistan 18 mei 2018 om 22:38

Eigenlijk inmiddels een aparte rubriek voor nodig: Tankink nieuws

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone