Zesde etappe Parijs-Nice afgelast vanwege stevige windstoten
foto: Cor Vos
vrijdag 10 maart 2023 om 12:57

Zesde etappe Parijs-Nice afgelast vanwege stevige windstoten

De zesde etappe van Parijs-Nice gaat helemaal niet meer door. De stevige windstoten in het zuiden van het land, specifiek in de Alpes-Maritimes, maken het onmogelijk om de veiligheid van de renners te garanderen. Dat laat de organisatie weten.

Eerder werd nog besloten de etappe flink in te korten en slechts 80 kilometer te rijden. Nadere bestudering van de weersverwachtingen heeft organisator ASO doen besluiten de etappe in zijn geheel af te gelasten.

In een statement laat de organisatie weten dat zij ook gekeken hebben naar opties om het parcours aan te passen. Dat bleek niet mogelijk, en na het zien van de weersverwachting voor de middaguren is besloten om uit voorzorg de etappe te annuleren uit veiligheid voor de renners.

De lokale autoriteiten hebben ingestemd met het besluit van de ASO. “De uitzonderlijk hevige windstoten, die in de regio al meerdere bomen hebben doen omvallen, maken de afgelasting van de etappe onvermijdelijk”, aldus de organisatie. Parijs-Nice gaat zaterdag verder met een etappe naar de Col de la Couillole.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.