Zieke Rohan Dennis geeft vroegtijdig op in Catalonië
Foto: Sirotti
dinsdag 22 maart 2016 om 11:10

Zieke Rohan Dennis geeft vroegtijdig op in Catalonië

De rentree van Rohan Dennis in de Ronde van Catalonië was van korte duur. De Australiër maakte in de Spaanse rittenkoers zijn heroptreden nadat hij eerder Parijs-Nice aan zich voorbij liet gaan, maar Dennis komt vandaag niet aan de start van de tweede etappe. Zijn ploeg BMC meldt dat het vanwege hoge koorts en griep onmogelijk was om door te gaan.

“Hij voelde zich tijdens de eerste helft van de openingsrit nog goed”, geeft ploegarts Daniele Zaccaria aan. “Daarna werd het minder. In de laatste tien kilometer werd hij gelost en dat is ongebruikelijk voor hem. Het gaf al een indicatie over zijn conditie. Hij heeft koorts en heeft vannacht slecht geslapen. Het is voor zijn eigen bestwil om te af te stappen.”

Dennis is teleurgesteld over zijn vroege opgave. “Ik voelde me goed toen ik hier zondag aankwam. Maar ik had duidelijk iets onder de leden wat door de wedstrijd weer naar boven kwam. Het is een teleurstelling dat ik niet verder kan, maar ik heb dit jaar nog een paar grote doelen. Mijn gezondheid komt op de eerste plaats”, gaf hij aan.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2016 11:25
Allee.. nog eentje die geveld is door een ziekte.
22 maart 2016 13:40
Ligt het nou aan mij of worden er ongewoon veel renners door ziekte geveld dit jaar?
22 maart 2016 17:55
Zonde en dat terwijl hij Parijs-Nice zelfs oversloeg dus geen sneeuw heeft gezien ;)
22 maart 2016 23:13
Verleden jaar was het net zo. Ook toen veel zieken in het voorjaar. En meestal met gevolgen voor de rest van het seizoen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.