Zien: hoofdschuddende Van der Poel springt in finale over terugkaatsende bidon van Marijn van den Berg
foto: Cor Vos
zondag 14 april 2024 om 17:42

Zien: hoofdschuddende Van der Poel springt in finale over terugkaatsende bidon van Marijn van den Berg

Mathieu van der Poel heeft in de finale van de Amstel Gold Race andermaal zijn kunsten op de fiets laten zien. Ditmaal niet in de vorm van een verschroeiende aanval of een lange solo, maar aan de hand van een subtiel sprongetje over een terugkaatsende bidon. Marijn van den Berg gooide deze niet goed weg, waardoor het peloton enigszins werd opgeschrikt in de finale.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
In de finale van de Amstel Gold Race had EF Education-EasyPost de slag gemist. De mannen in het roze zetten hun manschappen op kop voor Marijn van den Berg, die op zijn beurt enkele ballast overboord wilde gooien. De weggegooide bidon werd slechts een metertje naar de zijkant gegooid, waardoor hij terugkaatste via de berm. De bidon schoot vervolgens tussen de wielen van het peloton.

Voor Mathieu van der Poel had dit zomaar slecht kunnen aflopen, maar de wereldkampioen toonde zijn souplesse op de fiets. Een kleine sprong zorgde ervoor dat hij de bidon kon ontwijken. Het leverde een hoofschuddende Van der Poel op, die in de finale geen significante rol van betekenis zou spelen. De beslissende schifting was al gemaakt en Tom Pidcock zou de Amstel Gold Race winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.