‘Zolder kan WK Veldrijden 2016 niet meer ontlopen’
dinsdag 4 december 2012 om 14:57

‘Zolder kan WK Veldrijden 2016 niet meer ontlopen’

veldrijden

foto: Jean-Pierre Casier

Het wereldkampioenschap veldrijden 2016 lijkt vrijwel zeker in Zolder verreden te worden, meldt cyclo-cross.info. Doordat er uit het buitenland geen andere aanvragen zijn ingediend, is het Belgische Zolder voorlopig nog de enige gegadigde. Tijdens het WK in Louisville vindt de officiële bekendmaking plaats.

Het Belgische circuit gaf zich een paar maanden geleden op bij de KBWB, samen met Oostmalle en Antwerpen. De Belgische wielerbond koos voor Zolder, dat eerder al in 1970 en 2002 het WK ontving. In 1970 zegevierde Eric de Vlaeminck. In 2002 ging de winst naar Mario de Clercq.

De marketingverantwoordelijke persoon van de UCI, Gerrit Middag, bevestigt dit nieuws: ”De mensen van Zolder hebben hun bidbook keurig op tijd ingediend. Tegenkandidaten waren er niet. En voorlopig lijkt alles wat hun kandidatuur betreft in orde te zijn. Maar in dat verband kan er pas echt gecommuniceerd worden in Louisville, onder meer omdat er nog een voorcontract tussen beide partijen moet worden ondertekend.”

Aan het parcours wordt echter wel een hoop veranderd. Een groot gedeelte zal buiten het circuit van Terlaemen verreden worden, dan kan een tweede heuvel opgenomen worden en kan er meer publiek ontvangen worden.

De komende WK’s worden verreden in het Amerikaanse Louisville (2013), het Nederlandse Hoogerheide (2014) en Tabor (2015) in Tsjechië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.