Zorgen bij Van Avermaet over hertekende aankomst Omloop
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 09:04

Zorgen bij Van Avermaet over hertekende aankomst Omloop

Greg Van Avermaet is vandaag een van de grote kanshebbers in Omloop Het Nieuwsblad. In de klassieker was de Belg al tweemaal de beste en met zijn nieuwe ploeg CCC schoot hij al uit de startblokken. Hij is erg gemotiveerd en liet alvast zijn licht schijnen over het hertekende parcours.

“Het nieuwe parcours gaat nieuwe impulsen geven. Misschien zal er iets meer afwachtend worden gereden, omdat het allemaal nog wat nieuw is en we niet goed weten wat te verwachten”, tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Van Avermaet. “Ik denk dat we een meer ‘open’ koers krijgen. Ik doe alvast mijn eigen ding.”

Wat het parcours betreft is koersdirecteur Peter Van Petegem op zoek naar de winnende formule. De aandacht gaat ook dit jaar uit naar de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, maar de organisatie kiest ditmaal voor enkele nieuwigheden in aanloop naar dit legendarische tweeluik. Ook de aankomst is hertekend en is verplaatst naar het centrum van Ninove.

Levensgevaarlijk
“Wat me wel stoort, is de aankomstzone. Die was vorig jaar zo mooi in Meerbeke, nu is die levensgevaarlijk. Komen we met een grote groep naar de eindmeet, dan is de renner met het grootste kamikazegehalte de winnaar. Alleen aankomen is mijn boodschap.”

Selectie flag-pl CCC Team voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-es Fransisco José Ventoso
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-pl Łukasz Wiśniowski
flag-ch Michael Schär


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Omloop Het Nieuwsblad met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.